Eğlence

Discord daha fazla parayla oyun geliştiricilerini cezbetmeyi hedefliyor

discord microsoft

Discord kısa bir süre önce faaliyete geçen oyun mağazasının alternatifler arasında en geliştirici dostu seçenek olmasını amaçlıyor. Henüz mağazayı geliştiricilere açmayan şirket, önümüzdeki yıl açılımı gerçekleştirdiğinde geliri yüzde 90’ını geliştiricilere vereceğini açıkladı.

Discord’un oyun mağazası ekim ayında çok sayıda bağımsız oyundan oluşan bir seçkiyle kapılarını açmıştı. Into the Breach ve Dead Cells gibi oyunları barındıran mağazada, şu an için gelirlerin yüzde 70’i geliştiricilere gidiyor. Discord’un kasasına ise yüzde 30’luk bir gelir aktarımı yapılıyor.

Discord CEO’su Jason Citron, şirketinin aldığı kararı bir blog yazısı aracılığıyla duyurdu. 2018’de oyun dağıtımının maliyetinin yüzde 30 olmadığını anladıklarını belirten Citron, sözlerine şöyle devam etti: “Biraz araştırma yaptıktan sonra muhteşem geliştirici araçları yapabildiğimizi, onları çalıştırabildiğimizi ve gelirin daha büyük bir kısmını oyun geliştiricilerine verebileceğimizi gördük.”

Fortnite‘ın geliştiricisi Epic Games de geçtiğimiz hafta kendi oyun mağazasının kapılarını açmıştı. Tıpkı Discord gibi daha oyuncu dostu bir yaklaşım benimseyen Epic Games de satış gelirlerinden sadece yüzde 12 oranında bir kesinti yapıyor. Her iki şirket de oyun mağazalarının hâlihazırda pazarın en iyi tanınan alternatifi olan Steam’e karşı biraz daha çekici olmasını ve avantaj kazanmasını hedefliyor.

Discord söz konusu gelir dağılımın her ölçekteki geliştirici için geçerli olacağını açıkladı. Steam bir süre önce daha büyük ölçekli oyunları teşvik eden farklı kategorilere sahip bir gelir dağılımı modeline geçiş yapmıştı. Citron, oyun gelirlerinden alacakları yüzde 10’luk payın kendilerine maliyetleri karşılamak için yeteceğini belirtse de, bunu daha da aşağıya çekmek için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER