EğlenceTeknoloji

Discord’dan arka plan gürültüsünü bastıran yeni özellik

discord
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İnternet üzerinden oyun oynarken, arkadan gelen gürültü hem sizi hem de sizi iyi şekilde duymaya çalışan takım arkadaşlarınızı rahatsız edebilir. Discord, bu rahatsızlığın üstesinden gelmek amacıyla, şimdi arka plandaki gereksiz ses ve gürültüleri algılayıp bunları bastırıyor. Böylelikle gruptaki her bir kişi birbirini yeteri kadar yüksek seste ve netlikte duyabiliyor.

Discord’un yeni gelen arka plan gürültüsü bastırma özelliği şimdi masaüstündeki tüm kullanıcılar için dağıtıma çıktı. Çok yakında mobil platforma da gelecek. Ne var ki, yapay zekâ destekli bu özellik hâlâ beta aşamasında bulunuyor. Krisp.ai adlı bir girişimle birlike geliştirilen özellik gizliliğe de önem veriyor.

Krisp cihaz üzerinde çalışan bir teknoloji ve herhangi bir kullanıcı verisini uzak sunucuya göndermiyor. Yani tüm etkileşim Discord’un platformuyla sınırlı kalıyor. Eğer bir Discord kullanıcısıysanız, Uygulama Ayarları > Ses ve Video > Gelişmiş > Gürültü Bastırma yolunu takip ederek bu özelliği etkinleştirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER