Bilim

Diet Pepsi’de önümüzdeki yazdan itibaren aspartam kullanılmayacak

diet-pepsi-aspartam-270415

Pepsi, uzun yıllardır Diet Pepsi’de yapay tatlandırıcı olarak kullandığı şeker muadili aspartamdan vazgeçiyor. Şirketten yapılan açıklamada kararın 2015 içinde uygulamaya koyulacağı belirtilirken, Diet Pepsi’nin tüm versiyonlarında aspartam kullanımının sona ereceğinin altı çizildi. Pepsi, aspartam kullanımının sonlandırılması talebinin özellikle ABD’deki müşterilerden geldiği vurgulandı. Şirket, Diet Pepsi’de aspartam yerine sukraloz ve asesülfam potasyumdan oluşan bir karışım kullanacak.

Yeni tatlandırıcıların da doğal bir yanı bulunmasa da, aspartam kadar tartışılmalı olmadıkları bir gerçek. Uzun süredir pek çok içecekte kullanılmasına ve sağlık kuruluşlarından onay almasına rağmen, aspartamın insan sağlığına olumsuz etkide bulunduğuna yönelik iddialar ortadan kaybolmuş değil.

Aspartamın kanserojen olduğu, insanların kilo almasına yol açtığı gibi iddialar yıllardır konuşuluyor. Bu iddiaları yanıtlamaktan yorulmuş gibi gözüken Pepsi, yeni dönemde Diet Pepsi’nin aspartam içermediğini içeceğin kutu ve şişelerinde de ön plana çıkarmayı planlıyor. Pepsi’nin bu radikal kararını en büyük rakibi Coca-Cola’nın izleyip izlemeyeceği de cevabı merak edilen sorular arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER