Teknoloji

Despacito YouTube’un en çok izlenen videosu oldu

despacito youtubeDespacito YouTube üzerinde en çok izlenen video unvanını sonunda ele geçirdi. Luis Fonsi ve Daddy Yankee tarafından seslendirilen şarkının bu rekoru ele geçirmesi bir süredir bekleniyordu. Rekorun Despacito’dan önceki sahibi Wiz Khalifa tarafından seslendirilen “See You Again” isimli şarkıydı. Zirvedeki ömrü oldukça kısa olan See You Again, koltuğu geçtiğimiz ay Psy’ın “Gangnam Style” isimli şarkısından almıştı.

Despacito hâli hazırda YouTube üzerinde 3 milyar izlenme rakamını aşmış durumda. Tırmanışını sürdüren şarkının çıtayı daha ne kadar yükselteceği ve zirvedeki yerini ne kadar koruyacağı merak ediliyor.

Despacito’nun yeni başarısını sürpriz olarak nitelemek ise pek mümkün değil. Şarkı birkaç hafta önce başka bir rekora daha imza atmış ve çevrim içi platformlarda en çok dinlenen şarkı unvanının sahibi olmuştu.

Despacito YouTube macerasına geçtiğimiz ocak ayında başlamıştı

Şarkının klibi 12 Ocak 2017’de YouTube’da yayınlanmıştı. 6 ay gibi kısa bir sürede bu rekorun kırılması ve şarkının klibinin 3 milyarı aşkın defa izlenmesi etkileyici bir başarı niteliği taşıyor. Buna ek olarak, mobil cihazların yaygınlaşmasının YouTube kullanımındaki etkisi de bu sayede daha net görülüyor. Gangnam Style, 2012’de en çok izlenen video unvanını aldığında 808 milyon rakamını geçmesi yeterli olmuştu.

İLGİLİ HABERLER