Eğlence

Despacito çevrim içi ortamda tüm zamanların en çok dinlenen şarkısı oldu

despacitoLuis Fonsi ve Daddy Yankee’nin ocak ayında yayınladığı Despacito, çevrim içi ortamlarda 4.6 milyar dinleme rakamına ulaştı ve internette tüm zamanların en çok dinlenen şarkısı oldu. Söz konusu rakam, şarkının Justin Bieber ile kaydedilen ve nisan ayında yayınlanan remiksini de kapsıyor. The Guardian’da yer alan habere göre, toplam dinleme sayısının hesaplanmasında aralarında Spotify ve YouTube gibi büyük platformlardan gelen rakamlar dikkate alındı.

Rekorun daha önceki sahibi, Justin Bieber’in 2015’te yayınladığı “Sorry” isimli şarkısıydı. Sorry, yayınlanmasından bu yana internet ortamında 4.38 milyar defa dinlendi. Business Insider’ın haberine göre, Despacito dinleyicilerinin büyük kısmını YouTube’dan çekti. Şarkının orijinal versiyonu, YouTube üzerinde 2.6 milyarı aşkın bir dinleme rakamına ulaştı. Fonsi’nin YouTube kanalına yüklenen remiksin dinleme rakamı ise 400 milyonu geçti. Şarkı Spotify üzerinden de yaklaşık 1 milyar defa dinlendi.

Variety’ye konuşan Universal Music Group CEO’su Lucian Grainge, internetin farklı kültürleri yansıtan şarkılara dünya çapında hit olma imkanı verdiğini belirtti.

Despacito gözünü iki rekora dikti

Luis Fonsi ve Daddy Yankee’nin şarkısının önünde kırılmayı bekleyen iki rekor daha duruyor. Bunlardan ilki, şarkının orijinal versiyonunun klibinin YouTube üzerinde en çok izlenen video olması. Şarkının grafiği Luis Fonsi ve Daddy Yankee’nin rekoru yeni sahibi Wiz Khalifa’dan almasının zor olmadığını gösteriyor. 1996 çıkışlı Macarena’nın ardından Billboard Hot 100 listesinin zirvesine yerleşen ilk İspanyolca şarkı olan Despacito, burada Macarena’nın 10 haftalık rekorunu da kırabilir.

İLGİLİ HABERLER