Teknoloji

Dell’in ultra ince tablet Venue 8 7000 yurt dışında piyasaya çıkıyor

dell-venue-8-7000-070115

Dell uzun zamandır beklenen ve ilk kez geçtiğimiz eylül ayındaki Intel Geliştiriciler Forumunda gösterdiği Dell Venue 8 7000 tabletini piyasaya sürüyor. Sadece 6 mm. kalınlıktaki gövdesiyle ağızları açık bırakan bu tableti geçtiğimiz ay İstanbul’daki Intel Teknoloji Zirvesi’nde görmüştük. Dünyanın en ince tableti unvanını elinde tutan Dell Venue 8 7000 aynı zamanda Intel’in Real Sense 3D kamerasını barındıran ilk model olarak da dikkat çekiyor.

8.4 inç, 2560 x 1600 piksel QHD OLED ekranı kenardan kenara uzanan yerleşimiyle mükemmel bir görsel deneyim yaşatıyor. Daraltılmış çerçevesi sayesinde Venue 8 7000, 7.9 inçlik iPad mini 3’ten daha dar bir forma bürünüyor.

Arkada yer alan 8 megapiksel kamera cihazın alt kısmına oldukça yakın bir yere yerleştirilmiş. İki adet 720p stereoskopik sensör sayesinde Intel’in yeni RealSense Snapshot Derinlikli Kamera sistemi oluşturuluyor. Intel’in 3D kamerası birkaç dizüstü bilgisayarda yer alıyordu, ancak Dell bu sistemi bir tablete sokan ilk üretici oldu. Dell Gallery olarak adlandırılan yeni fotoğraf yöneticisi Real Sense’in avantajlarından yararlanıyor.

RealSense kamera sayesinde fotoğrafları daha fazla derinlikle yakalamak mümkün oluyor. Dell Gallery de çekim sonrası görüntüler üzerinde daha fazla kontrol ve düzenleme imkanı sağlıyor, çekilen görüntülerde yeniden odaklama yapılabiliyor. Çekimin arka plan rengini değiştirmek, portre fotoğrafta kişiyi siyah-beyaz tutarken arka planını renkli bırakmak mümkün oluyor. Üstelik çekimdeki nesnelerin boyutlarını veya bölgeler arasındaki uzaklıkları saptamak da imkanlar dahilinde bulunuyor.

Intel’in Venue 8’e katkıları sadece kamerayla sınırlı değil. Venue 8 7000’de 2.3 GHz dört çekirdekli Intel Atom işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 512 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası bulunuyor. LTE versiyonu çok yakında çıkacak olan tablet şu anda Android 4.4 KitKat ile çalışıyor. Ancak Dell yakın zamanda Android Lollipop güncellemesini de yayınlayacak. Kullanıcılar Lollipop güncellemesini kendileri de yapabilecek, çünkü tablet kilitsiz olarak satılacak.

Dell Venue 8 7000 bu hafta sonuna doğru ABD ve Kanada’da satışa çıkıyor. 399 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan ürüne ABD’de Dell’in web sitesinden veya Best Buy mağazalarından ulaşmak mümkün olacak. Tablet Avustralya, Yeni Zelanda, Çin, Hong Kong, Japonya, Singapur, Hindistan, Almanya ve İngiltere’de 2015’in başlarında satışta olacak.

İLGİLİ HABERLER