Teknoloji

Dell XPS 15 yeni Intel CPU’lar ve 1050 Ti GPU ile güncelleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dell xps 15 intel core i9Intel’in yeni üst sınıf dizüstü bilgisayar işlemcileri sadece oyuncuları hedeflemiyor. Dell, Intel’in yeni altı çekirdekli Core H serisi CPU’ları popüler XPS 15 dizüstü bilgisayar serisi için tercih ediyor.

999 dolar yurt dışı satış fiyatlı giriş seviyesi modelde entegre grafik işlemci birimi ve Core i5-8300H CPU yer alıyor. Daha yüksek maliyetle, Core i9 işlemciye, GeForce GTX 1050 Ti grafik işlemci birimine ve 1 TB PCIe NVMe SSD’ye sahip konfigürasyonu elde etmek mümkün oluyor.

Mevcut Dell XPS 15 modelleri gibi, giriş seviyesi modelde de 56 vat-saatlik pil yer alıyor. Daha üst seviye modellerde pil kapasitesi 97 vat-saate kadar çıkabiliyor. Dell, dizüstü bilgisayarlarla 21.5 saate varan çalışma ömrüne ulaşılabileceğini söylüyor. 15 inçlik, 4K ekranlı bir dizüstü bilgisayar için bu değer hiç de fena sayılmaz.

Dell XPS 15’in yeni versiyonları tasarım açısından önceki modellere göre değişim içermiyor. Ancak web kamerası yine garip biçimde, ekranın altında yer almaya devam ediyor. Ancak PCWorld, Thunderbolt 3 portunun iki yerine dört şeritli PCIe yoluna çıkarıldığını söylüyor. Bu da verimlilik açısından memnun edici bir gelişim sayılır.

Dell XPS 15 9570 için ön siparişler yurt dışında 16 Nisan’dan itibaren alınmaya başlayacak.

İLGİLİ HABERLER