Teknoloji

Dell dizüstü oyun bilgisayarı G7’yi yeniledi

dell g7

Dell G7 serisi dizüstü oyun bilgisayarını yeniledi. Kullanıcıların karşısına 15 ve 17 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu seçeneği çıkaran şirket, dizüstü bilgisayarın tasarımında da dikkat çekici değişiklikler yaptı.

Geçmiş nesillere göre belirgin şekilde incelen G7’de kasanın ön tarafına eklenen LED şerit dikkat çekmeyi başarıyor. Ekran etrafındaki çerçevenin incelmesi de göze çarpan bir diğer nokta oluyor. 9.9 mm kalınlığındaki ekran çerçevesi 15 inçlik modelde 6.5 mm.’ye, 17 inçlik modelde ise 8.16 mm.’ye iniyor. Oldukça havalı görünen G7, geçtiğimiz yılki versiyona göre daha “üst sınıf” yapılandırma seçenekleri sunuyor.

Onuncu nesil Intel Core işlemci seçenekleri i9’a kadar uzanırken; ekran kartı için 15 inçlik modelde Nvidia GeForce RTX 2070 Max-Q, 17 inçlik modelde ise 2070 Super’in de aralarında bulunduğu opsiyonlar mevcut.

dell g7

Tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da G7’de dört bölgeli RGB klavye bulunuyor. “Game Shift” adını taşıyan özel tuş, bilgisayarın dinamik performans modunu hızlı biçimde aktif hâle getirmeyi mümkün kılıyor.

Dell G7 17, yurt dışında 1429 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş durumda. G7 15 de yine 1429 dolardan başlayan fiyatlarla 29 Haziran’da piyasaya sürülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER