Eğlence

Deezer’a HomePod ve HomePod mini için sesle kontrol desteği geldi

deezer homepod mini
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Türkiye’de resmi satışı yapılmayan Apple HomePod veya HomePod min’ye sahip olan Deezer kullanıcıları, şimdi tek bir komutla bu platformdaki parçalarını dinlemeye başlayabilecekler. Apple’ın akıllı hoparlörlerinde bulunan Sesle Kontrol özelliği artık Deezer Premium, HiFi, Aile ve Öğrenci aboneleri tarafından kullanılabiliyor.

Deezer’ın belirttiğine göre, akıllı hoparlör sahiplerinin yüzde 70’i müzik çalmak için ses kontrolünü düzenli olarak kullanıyor. iPhone veya iPad sahipleri Siri için Deezer’ı varsayılan müzik hizmeti olarak ayarlayabiliyor ve Siri’den 73 milyon parçadan oluşan küresel kataloğumuzdan herhangi bir şarkıyı çalmasını isteyebiliyor.

Bunun yanı sıra tüm ücretli Deezer aboneleri, iOS 14.3 ve üzeri ve HomePod’daki en son yazılım ile “Hey Siri, Flow’umu çal” gibi hatırlaması kolay bir dizi komut vermek için seslerini kullanabiliyor. Ayrıca sevilen parçaların sonsuz bir karışımının yanı sıra yeni sanatçılar keşfedilmesine yardımcı olacak önerileri de dinleyebiliyor.

Ayrıca ses kontrolü belirli parçaların, sanatçıların, albümlerin, favorilerin veya çalma listelerinin çalınmasına olanak tanıyor. Deezer varsayılan olarak ayarlanmadıysa, “Hey Siri, Deezer’da Bad Bunny çal” veya “Hey Siri, ‘Dance Monkey’i çal” gibi komutun sonunda “Deezer’da” denmesi yeterli olacak. Ayrıca parçaları beğenilebilecek, tekrarlı olarak veya karışık sıralamada çalınabilecek.

Deezer HiFi aboneleri de parçaları yüksek kaliteli sesle dinlemek için HomePod ve HomePod mini’lerini kullanabilecek.

Deezer İş Ortaklığı Çözümleri Direktörü Nicolas Pinoteau “HomePod sayesinde dinleyicilerimiz ses kalitesinden ödün vermek zorunda değil. HiFi kullanıcıları, en sevdikleri melodileri gerçek kayıpsız sesle dinlemeye devam edebilirler. Ancak merak etmeyin, HiFi’niz olmasa bile, Apple HomePod’daki Deezer, aynı anda birden fazla iş yapmanız gerekiğinde veya gözlerinizi ve parmaklarınızı rahatlatmak istediğinizde mükemmel bir ev arkadaşıdır.” dedi.

HomePod ve HomePod mini üzerinden Deezer kullanımı bu akıllı hoparlörlerin resmi olarak satıldığı ve desteklendiği; Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, Meksika, İspanya, Birleşik Krallık ve ABD’de mevcut durumda bulunuyor. Bu arada Deezer’ın belirttiğine göre, HomePod ve HomePod mini’de podcast’ler, sesli kitapları ve canlı radyoyu desteklenmiyor.

Deezer’ı Apple HomePod veya HomePod mini’de kullanmaya başlamak için, Deezer uygulamasını açmak ve hesap ayarlarından hoparlöre bağlamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER