Eğlence

Deezer mırıldanan veya ıslıkla çalınan şarkıların ne olduğunu bulacak

deezer

Deezer gecenin bir vakti aklınıza takılan ancak adını hatırlayamadığınız şarkıları bulmanıza yardımcı olacak. Uygulama içinde sunduğu SongCatcher özelliğini güncelleyen şirket, mırıldanan veya ıslıkla çalınan şarkıları da tanıyabilecek.

SongCatcher’ın şarkıyı tanımasının ardından kullanıcıların karşısına bir bilgi sayfası çıkacak. Bu bilgi sayfasında şarkının ve yorumcusunun adı, albüm kapağı gösterilecek. Bu ekran üzerinden şarkıyı çalmak, favorilere veya bir çalma listesine eklemek de mümkün olacak.

Yapılan açıklamada, Deezer’ın mırıldanma ve ıslıkla şarkı tanıma özelliğine sahip tek çevrimiçi müzik platformu olduğuna dikkat çekildi. Benzer bir özelliğin yaklaşık iki yıl önce Google tarafından sunulduğunu da hatırlatmakta fayda var.

SongCatcher özelliğine uygulamanın arama menüsü üzerinden erişiliyor. Burada “Bu şarkının adı ne?” yazısına dokunduktan sonra “Şimdi Söyle” seçeneği seçildikten sonra kullanıcılardan şarkıyı mırıldanarak söylemeleri isteniyor.

Deezer’ın ana üründen sorumlu başkan yardımcısı Alexandra Leloup, yeni özellikle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Algoritmamızı geliştirdikçe bu özellik çok daha hızlı ve doğru hâle gelecek. Böylelikle kütüphanemizdeki 90 milyon şarkıyı daha iyi tanıyabilecek.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER