EğlenceTeknoloji

Yeni Cyberpunk 2077 yamasının çıkışına erteleme

cyberpunk 2077 update 2.0

CD Projekt Red, Cyberpunk 2077 için hazırlanan ikinci büyük yamanın çıkışının mart ayının sonlarına ertelendiğini açıkladı. Şirket, bu kararın kısa süre önce uğradığı fidye saldırısı ve yamanın geniş kapsamlı olması nedeniyle alındığını belirtti.

CD Projekt Red’in açıklamasında fazla detay yer almıyor. Ancak Bloomberg tarafından yayınlanan bir haberde, tablonun resmedilenden daha vahim olduğu belirtiliyor. Şirketin çalışanlarının ele geçirilen kişisel bilgilerinin internete yayılmasından endişe duyduğu ifade edilirken; son iki haftalık süreçte pek çok çalışanın iş istasyonuna erişim sağlayamadığı belirtildi.

Saldırganlara fidye ödemeyen CD Projekt Red, uzaktan çalışan personelinin VPN erişimini de kesti. Bu nedenle işlerini yürütemeyen çalışanlardan bilgisayarlarını da zararlı yazılım taraması için şirkete göndermelerinin istendiği belirtildi.

Cyberpunk 2077 için “başından lanetli proje” şeklinde bir tanımlama yapmak yanlış olmayacaktır. Çıkmadan önce sorunlarla karşılaşan oyun için işler daha sonrasında da pek yolunda gitmemişti. Son yaşananlar da zaten sıkıntılı olan durumu biraz daha zorlaştırmışa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER