EğlenceTeknoloji

Cyberpunk 2077 için ilk büyük güncelleme 10 gün içinde geliyor

cyberpunk 2077 güncelleme playstation

Yayıncılığını ve geliştiriciliğini CD Projekt RED’in üstlendiği Cyberpunk 2077’nin çıkışı üzerinden bir ay geçti. Oyun bu süreçte büyük satış rakamlarına ulaşsa da, oyun dünyasında oyuna olan tepkiler çığ gibi büyüdü. Ancak bugüne kadarki tepkilere rağmen, Cyberpunk 2077 büyük bir güncelleme alabilmiş değil. Bu durum, oyuna ve CD Projekt RED’e olan tepkileri giderek artırdı. Ancak CD Projekt RED, kendini affettirebilmek adına sürekli açıklama yapmaya devam etti. Bugün (14 Ocak 2021’de) Cyberpunk 2077’nin resmi Twitter hesabından bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda oyunun yol haritası ve gidişatına dair bilgiler de yer alıyor.

Paylaşılan videoda, CD Projekt RED’in kurucu ortağı Marcin Iwinski bir özür mesajı yayınladı. Paylaşılan videoda Iwinski, oyunun konsol ve PC versiyonları arasındaki uçurumdan dolayı geliştirici ekibin suçlanmaması gerektiğini belirtti. Ardından oyunun piyasaya sürülme kararında, kendisi ve yönetimin baş sorumlu olduğunu söyledi.

Marcin Iwinski’nin açıklama yaptığı videoda şu ifadeler yer alıyor: ”25 yıl önce CD Projekt RED için çalışmaya başladığımda kuruluş ilkelerimizden biri, oyuncularla dürüst ve doğrudan iletişim içinde olmaktı. Siz, bizlere güvenerek oyunu ön siparişle aldınız. Oyun PC tarafında iyi incelemeler ve geri dönüşler alırken, konsol versiyonu standartları karşılamaktan oldukça uzaktı. Ben ve yönetici ekip, bu durumdan ötürü son derece üzgünüz; bu videoyu yayınlama sebebimiz de bu. Lütfen oyunu geliştiren ekibi suçlamayın, onlar son derece yetenekli insanlar. Oyunun çıkış kararını son raddede veren yönetim olarak bizdik.”

”Cyberpunk 2077’yi uzun vadede destekleme planlarımızda herhangi bir değişiklik olmadı. Şu anda ilk hedefimiz, oyuna büyük düzenleme ve gelişim getirecek güncellemelere odaklanmak. Ardından DLC’lere yoğunlaşacağız. 2021 yılı içerisinde yeni nesil konsol sahiplerine, oyunu ücretsiz bir şekilde yeni nesil versiyonuna yükseltme imkanı tanınacak. Bunu 2021’in ikinci yarısında gelecek şekilde planlıyoruz.”

CD Projekt RED, oyuncuların güvenini çok büyük ölçüde kaybetti. Ancak görünüşe göre, şirket bu güveni tekrardan kazanmak için elinden geleni yapmakta kararlı. Gelecekte yayınlanması planlanan Cyberpunk 2077 büyük güncellemeleri, oyunu ne boyutta düzeltecek bunu zaman gösterecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER