Teknoloji

Cyanogen orta segment Huawei ve Motorola Android telefonlarını destekliyor

motorola-moto-g-230715-1

Cyanogen’in OnePlus ile olan işbirliği sona ermiş olabilir, ancak şirket Android ROM’unun hemen her cihazda çalışabilmesi için yoğun şekilde çalışmaya devam ediyor.

Şirketin blogunda yayınlanan yeni bir habere göre, Cyanogen Xiaomi, Motorola, Oppo ve bunun gibi diğer Android üreticilerle resmi desteği daha geniş yelpazedeki orta segment Android cihazlarına yaymak için çalışıyor. Hatta şirket desteklenen cihazların bir listesini de yayınladı.

Cyanogen şu anda 2015 model Moto E ve Moto G’ler ile Xiaomi’nin Mi3w ve Mi4 cihazlarını desteklediğini söylüyor. Bunlara ek olarak Avrupalı üretici WileyFox’un çok yakında çıkaracağı yeni bir Android telefonuyla; Samsung, HTC ve LG’nin çeşitli akıllı telefonları da CyanogenMod desteğine sahip hâle geliyor. Desteklenen bütün cihazların listesine Cyanogen’in bilgi sayfasından ulaşmak mümkün.

Güncellemeyle birlikte CyanogenMod 7’den bu yana, ki şu anda Cynanogen 12 en son sürüm durumunda, ilk kez bir Huawei cihazı destekleniyor. Cyanogen, Huawei Honor 4, 4x, Ascend Mate 2 ve Snapto cihazlarına verilen destekle ilgili olarak, dedikodusu yapılan Huawei Nexus’un öncesinde Huawei’nin Cyanogen topluluğunu desteklemesinin memnun edici olduğu belirtildi, bu işbirliğinden iyi şeyler beklendiği dile getirildi.

Cyanogen orta segment cihazlara verilen desteğin artmasından gururla bahsediyor, ancak HTC One M9, Samsung Galaxy S6 ve LG G4 gibi, üst segment amiral gemisi cihazlara desteğe dair çalışmaların sürdüğünü söylüyor.

İLGİLİ HABERLER