Teknoloji

Crypto.com bu sefer de yaklaşık 400 milyon doları başka bir yere gönderdi

ripple etehereum and bitcoin and micro sdhc card
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Crypto.com geride kalan hafta sonunda büyük ve endişe verici bir muhasebe hatası daha yaptığını itiraf etti. Şirket yaklaşık üç hafta önce Gate.io adlı başka bir kripto para borsasına yanlışlıkla 320.000 Ethereum (~416 milyon dolar) gönderdi. Crypto.com CEO’su Kris Marszalek, Twitter hesabından paylaştığı bir gönderide, şirketin kriptoyu soğuk veya çevrimdışı cüzdanlarından birine göndermesi gerektiğini, ancak yanlışlıkla Gate.io’daki kurumsal hesabına ait “beyaz listedeki” bir adrese gönderdiğini söyledi.

Tüm bunlar, Marszalek’in kripto para borsasının fonlarıyla ne yaptığı konusunda şeffaflık sağlamak için şirketin soğuk cüzdan adreslerini herkese açık olarak yayınlamasından sonra ortaya çıktı. Conor Grogan adlı bir kullanıcı, Crypto.com’un işlemlerini inceledikten sonra, Conor Grogan, borsanın 21 Ekim’de Gate.io’ya 320.000 Ethereum gönderdiğine dikkat çekti. Bu miktar şirketin Ethereum varlıklarının yaklaşık yüzde 80’ini oluşturuyor.

Daha sonra Marszalek, devredilen varlıkların bütünlüğünü geri kazanabildiğini sözlerine ekledi. Twitter’daki kullanıcılar, Crypto.com’un yaklaşık bir hafta sonra fonlarını geri aldığını ve 285.000 Ethereum’u (~350 milyon Amerikan doları) bir cüzdana aktardığını ve kalan 35.000 Ethereum’u (~43 milyon Amerikan doları) başka bir cüzdana aktardığını doğruladı. Ayrıca Gate.io, transferin “bir işlem hatası” olduğunu anladıktan sonra fonları iade etmeye başladığını belirten bir yanıt yayınladı. Neyse ki, en azından Crypto.com’un fonları bu sefer gerçekten iade edildi. Geçtiğimiz ağustos ayında ise, oldukça talihsiz bir yazım hatası nedeniyle Crypto.com, bir müşteriye 68 dolar yerine 7.2 milyon dolarlık ödeme yapmıştı. Şirket şu anda bunu geri almak için mahkemede uğraşıyor.

Marszalek’in “tüm sistemlerimiz normal çalışıyor” şeklindeki güvencelerine rağmen, kullanıcılar Crypto.com’un, şu anda iflas etmiş olan FTX ve zorda olan diğer şirketlerle aynı kaderi paylaşıp paylaşmayacağı konusunda endişelenmeye başlayınca, tüm bu çile onların platformdan çekilmesine yol açıyor. Bazı kullanıcılar, aktarımın FTX’in çöküşüne yanıt olarak çok sayıda kripto borsasının sağlamayı taahhüt ettiği rezervlerin kanıtını göstermek için yapılıp yapılmadığını merak ediyor.

Gate.io, 19 Ekim’de varlık denetimi anlık görüntüsünü yayınlayıp “Crypto.com’un mevduatının dahil olmadığını” açıklarken, Crypto.com 11 Kasım’da rezervlerin kısmi kanıtını sağladı. Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao ise pazar günü paylaştığı bir tweet’te bu duruma değindi: “Bir borsa, cüzdan adreslerini göstermeden önce veya sonra büyük miktarda kriptoyu taşımak zorundaysa, bu açık bir sorun işaretidir. Bundan uzak dur.”

İLGİLİ HABERLER