Teknoloji

ColorOS 12 hangi telefonlara gelecek sorusuna yeni bir cevap var

oppo coloros 12

Android 12 geçen yılın sonlarına doğru çıkışını başlattı ve yavaş yavaş daha fazla Android telefona yayılıyor. Oppo da Google’ın en son işletim sistemini temel alan ColorOS 12 işletim sistemini geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. ColorOS 12 hangi telefonlara gelecek sorusuna yeni bir cevap var.

ColorOS 12, yeni hızlı kutucuklar, yeni widget’lar, geliştirilmiş tek elle kullanım modu, bildirim ayarları, görsel revizyon, bölünmüş ekran için yeni uygulama çiftleri ve gizlilik iyileştirmeleri dahil olmak üzere Android 12’den gelen özelliklerle birlikte geliyor. Ayrıca kapsayıcı bir yeni kullanıcı arayüzü, daha akıcı performans, zengin özellikler ve daha yumuşak simgeler ve animasyonlarla dolu olarak sunuluyor.

Oppo, ColorOS 12’nin ortalama yüzde 30 daha az bellek kullanımı ve yüzde 20 daha düşük pil tüketimine sahip olduğunu ekliyor. Diğer özellikler arasında PC Connect, Google Lens tarafından desteklenen 3 Parmakla Çeviri, FlexDrop, Özel Sistem, Özel Kasa, Uygulama Kilidi, Uygulama Klonlayıcı ve Telefon Yöneticisi bulunuyor.

ColorOS 12 hangi telefonlara gelecek?

Oppo ColorOS 12 hangi telefonlara gelecek sorusuyla ilgili olarak daha kesin cevaplar vermeye başladı. Şirketin belirttiğine göre Oppo Reno 6 5G, Oppo Reno 5, Oppo Reno 5F, Oppo Reno 4, Oppo Reno 4 Pro, Oppo Reno 4, Oppo F19 Pro, Oppo F17 Pro ve Oppo A95 gibi telefonlara bu ay içinde güncelleme sunulmaya başlanacak. Oppo A93 ise mart ayında güncelleme alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER