Teknoloji

Çıkışı yakın olan yeni Mac Pro ünlü DJ’in stüdyosunda görüldü

calvin harris instagram mac pro

Apple geçtiğimiz yaz duyurusunu yaptığı ve merakla beklenen üst sınıf masaüstü bilgisayarı Mac Pro’yu ne zaman satışa sunacağını henüz açıklamadı. Ancak görünüşe göre, bu bilgisayarın çıkışı yakın, çünkü sosyal medyada kendisini göstermeye başladı.

Ünlü DJ ve Grammy Ödülleri sahibi Calvin Harris, bir Instagram paylaşımı yayınladı. Bu paylaşımda DJ’in stüdyosu görülüyor. Videoda hazırladığı yeni şarkının bir parçasını dinleten Harris, aynı zamanda takipçilerine beklenmedik bir şekilde Mac Pro 2019 modelini de görme fırsatı sundu.

Yeni Mac Pro, Harris’in çalışma masasının hemen yanında yerde duruyor. Görünüşe göre, ona tekerlekli versiyon verilmemiş. Bu tekerlekler bilgisayara daha sonra da eklenebiliyor. Videonun rastgele çekildiği belli oluyor, ancak bilgisayar Instagram videosunun belirli noktalarında görünüyor.

https://www.instagram.com/p/B3avvFHByRs/

Harris videoda Mac Pro hakkında konuşmuyor. Yorum bölümünde takipçileri ona bu güçlü bilgisayarı kullanmanın nasıl olduğunu soruyorlar. Ancak onlara da henüz herhangi bir cevap vermedi.

Mac Pro çıkış tarihi henüz açıklanmadı

Apple, Mac Pro’nun sonbaharda çıkacağını söylemekle yetinmişti. Ancak son ipuçları bu bilgisayarın çok yakında çıkacağını gösteriyor.  Geçtiğimiz ay MacRumors, bilgisayarın Konfigürasyon Aracının ekran görüntülerine erişmişti. Bu araç cihazı tanı ve tamir için DFU moduna almanın nasıl mümkün olacağına dair yönergeleri gösteriyor. Web sitesi görüntülerin kaynağını paylaşmayı reddetmişti. Ancak bu durum cihazın çıkışının çok yaklaştığına dair beklentileri artırmıştı.

Yukarıda belirttiğimiz fotoğrafların sızmasının hemen ardından, Mac Pro Amerikan Federal İletişim Komisyonu’ndan son onayı almıştı. Bu da cihazın piyasaya girmesinin önündeki bir engelin daha kalktığı şekilde yorumlanmıştı.

Apple henüz Mac Pro 2019 için çıkış tarihi açıklamadı. Bilgisayarın yurt dışında 5 bin 999 dolardan başlayan fiyatla satılması bekleniyor. Bilgisayar özellikle teknik işlerle uğraşanların ve sanatçıların ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanıyor. Bu nedenle cihazın çıkışından önce Calvin Harris’in ellerine verilmiş olması gayet mantıklı bir hamle gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER