Teknoloji

Chrome’un Apple M1 işlemcili Mac’lerini destekleyen doğal sürümü geliyor

chrome ios

Google Apple’ın ARM tabanlı M1 işlemci taşıyan yeni Mac bilgisayarlarında doğal biçimde çalışacak Chrome sürümünü bugün çıkarmayı planlıyor. Bu bilgi Chrome ürün yöneticisi Mark Chang tarafından paylaşıldı.

Aslında Google, dün itibarıyla yeni versiyonun dağıtımına başlamıştı, ancak yeni versiyonun beklenmedik bir anda çökmesi nedeniyle güncelleme dağıtımını durdurdu.

Teoride doğal versiyonun kaynak tüketimi bakımından her zaman aç olan internet tarayıcısının Apple’ın ARM tabanlı bilgisayarlarında daha verimli biçimde çalışmasını sağlayabilir. Şimdiye kadar çıkan bazı M1 işlemcili MacBook Air, MacBook Pro ve Mac mini incelemelerinde, Chrome’un Intel işlemcilere özel versiyonunun Apple’ın yeni Mac’lerinde iyi şekilde çalıştığı belirtiliyor. Beklenti, M1’e özel Chrome’un daha da iyi çalışacağı yönünde.

Chrome ekibinde etkileşim tasarımcısı olarak görev yapan Elvin Hu’nun belirttiğine göre, güncelleme çıktığı zaman Chrome’un hangi versiyonunun indirileceği seçilebilecek.

BuzzFeed’den Parker Ortolani ise, Twitter’dan paylaştığı mesajında Chrome internet tarayıcısının x86 tabanlı versiyondan doğal Apple silikon versiyonuna geçtiğini söylemişti. Ancak daha sonra geçtiği bir başka tweet’te Chrome’un x86 versiyonuna geri döndüğünü haber verdi.

Google, Chrome’un yeni versiyonunu salı günü dağıtmaya başladı. Değişiklikler arasında yıllar içinde Chrome performansında kaydedilen en büyük gelişim şeklinde bir madde de bulunuyor. Şirketin yeni sürümle ilgili olarak yayınladığı blog yazısında ise Apple’ın ARM tabanlı Mac bilgisayarları için optimize edilmiş versiyon arasında herhangi bir bilgi verilmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER