Teknoloji

Chrome OS’in Instant Tethering özelliğinin desteklendiği Android cihazların sayısı artacak

Chromebook kullanıcıları için Google Pixel telefon sahibi olmanın en önemli avantajlarından birisi de Chrome OS Instant Tethering özelliği. Instant Tethering sayesinde Chromebook’u hızlı bir şekilde Pixel veya Nexus telefon üzerinden internete bağlamak mümkün oluyor. Gelen haberler, söz konusu özelliği destekleyen cihazların sayısı önümüzdeki dönemde artacağını gösteriyor.

Android Police‘in haberine göre, bazı OnePlus 6 ve Samsung Galaxy Note 9 sahipleri şimdiden Instant Tethering özelliğinden yararlanmaya başladı. Instant Tethering’in aktif hâle getirildiği cihazların sahipleri durumdan bir bildirim yoluyla haberdar edilirken, telefonlarının Chromebook’a bağlandığını görebiliyor.

Dağıtım şu an için kısıtlı bir ölçekte yapılıyor gibi görünüyor. Instant Tethering ile tanışan Galaxy Note 9 ve OnePlus 6 kullanıcılarının Chrome OS’in beta veya geliştirici kanallarını kullandığı belirtildi. Bu da henüz ana sürümde dağıtımın başlamadığını gösteriyor.

Chrome OS Instant Tethering özelliği, Google’ın Pixel 3’te öne çıkardığı nitelikler arasında yer alıyor. Pixel 3’ün tanıtımında öne çıkan bir özelliğin diğer Android telefonlara gelişinin biraz sürpriz etkisi yarattığı söylenebilir. Ancak şirketin bu özelliği önce sadece Pixelbook’ta sunduğunu, ardından diğer Chromebook’lara açtığını unutmamak gerekiyor. Google daha önce de Nexus ve Pixel telefonlarında yer verdiği çeşitli özellikleri diğer Android cihazlarına taşımıştı.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER