Teknoloji

Chrome OS 87 ile sekme arama ve Bluetooth cihaz pil seviyesi yenilikleri geliyor

chrome ios

Chrome OS 87 sürümünün dağıtımı başladı. Google’ın Chromebook ve Chromebox’larında çalışan bu işletim sistemi internette gezinirken ve Bluetooth aksesuarlarını kullanırken yardımcı olacak birtakım güzellikler içeriyor.

Chrome OS 87 ile gelen yeniliklerden bir tanesi sekme araması oluyor. Herhangi bir zamanda bir sürü sekme açan kullanıcıların bu sırada yanlışlıkla sekme kapatmaları sıklıkla gözlenen bir harekettir. Sekme araması sayesinde kapattığınız bir sekmeyi rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu arada Google, sekme arama özelliğini Chrome internet tarayıcısının masaüstü versiyonuna ekliyor. Ne var ki, şirket kasım ayının ortalarında verdiği bilgide, bu özelliğin öncelikle Chromebook’lara geleceğini, yakında diğer masaüstü platformlarda da sunulacağını söylemişti.

chrome os 87

Chrome OS 87 ile birlikte bilgisayara bağlanan kablosuz kulaklık gibi Bluetooth cihazlarının pil seviyelerini de Ayarlar ve Hızlı Ayarlar menüleri içinde görebilirsiniz. Özellikle Mac’te kolaylıkla erişilebilir bir noktada olan bu ayar sayesinde Bluetooth klavye, fare veya AirPods gibi cihazların pil seviyeleri daha kolay görünüyor. Şimdi benzer kolaylıktan Chrome OS cihazına sahip olanlar da yararlanacak.

Ayrıca Google, dört farklı sanatçının hazırladığı toplam 36 yeni duvar kağıdını da Chrome OS 87 ile birlikte ekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER