Teknoloji

Chrome OS 77 dikkat çekici yenilikleri beraberinde getirecek

chrome os 77

Google’ın Pixel serisi altında sunacağı yeni Chromebook’unu yakında tanıtması bekleniyor. Bu yeni dizüstü bilgisayarın kutusundan yeni Chrome OS sürümüyle çıkacağı ise şimdiden biliniyor. Mevcut Chromebook sahiplerinin de tam sürümünün yolunu gözlediği Chrome OS 77, platformu hem daha erişilebilir hem de daha üretken kılacak özellikleri beraberinde getirecek.

Google, geçtiğimiz hafta Google Asistan’ın daha fazla sayıda Chromebook’ta kullanılabileceğini açıklamıştı. Hem sesli hem de yazılı olarak komut alabilen Google Asistan sayesinde Chromebook’lar bir tür bilgi ve akıllı ev yönetim merkezine dönüşebiliyor. Chrome OS 77’de de Google Asistan’dan daha etkin biçimde yararlanmak mümkün hâle geliyor.

Ancak yeni sürümün sundukları bununla da sınırlı kalmıyor. Yeni özellikler arasında başı “Sanal Masalar” çekiyor. Bunun yıllanmış sanal masaüstü formatına Chrome OS açısından bir bakış olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu özellikle kullanıcılar uygulamalarını ve pencerelerini kendi belirledikleri kategoriler altında gruplandırabilecek. Ebeveyn kontrolü seçeneklerini de geliştirecek olan yeni sürüm, Family Link’e ek süre özelliğini getiriyor.

Chrome OS 77 erişilebilirlik çözümleri de sunacak

Chromebook’ların satışları arttıkça Chrome OS’in kullanıcı kitlesi de, doğal olarak, büyüyor. Chrome OS 77’de bu büyüyen kitlenin “erişilebilirlik” ihtiyacını geliştirecek çözümler de bulunuyor. Otomatik tıklatmalar, yeni medya içeriği bildirimi ve web sayfasını telefona hızlıca göndermeyi sağlayacak butonun adres çubuğuna yerleştirilmesi söz konusu çözümler arasında yer alıyor.

Chrome OS 77, büyük ihtimalle Google’ın yeni Chromebook Pixel’ini tanıtacağı tarih itibarıyla tamamen hazır hâle gelecek. Bu tarih ise pek uzak görünmüyor. Google’ın 15 Ekim’de yeni Pixel telefonlarıyla birlikte yeni Chromebook Pixel’i de tanıtması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER