Teknoloji

Chrome Android uygulaması Wi-Fi üzerinden çevrimdışı erişim için içerik kaydedebiliyor

chrome androidGoogle Chrome Android uygulaması için hazırlanan son güncelleme, perde arkasındaki bazı performans iyileştirmelerinin yanında önemli bir özellik de sunuyor. Bundan böyle cihazları bir kablosuz ağa bağlı olan kullanıcılar, Chrome üzerinden çevrimdışıyken erişim için içerik kaydı yapabilecek.

Google’dan yapılan açıklamaya göre, uygulamayla aralarında Brezilya, Endonezya, Hindistan ve Nijerya’nın da bulunduğu 100’den fazla ülkede sabit bir internet bağlantısı olmadan web’de gezinmek mümkün hâle geliyor. Listede Türkiye’nin olup olmadığı konusunda ise Google’dan henüz açık bir bilgi verilmiş değil. Tarayıcı kullanıcı kablosuz ağa bağlıyken kullanıcının bulunduğu bölgedeki en popüler içerikleri otomatik olarak indirecek.

Buna ek olarak, Chrome’a Google hesabıyla giriş yapan kullanıcılara tarama geçmişleri doğrultusunda seçilen ve ilgilerini daha çok çekebilecek içerikler sunulacak. Chrome’un içeriği indirmesinin ardından internet bağlantısı olmadan da ilgili içeriğe erişilebilecek.

Çevrimdışı erişim özelliğini de barındıran Chrome Android uygulaması güncellemesi, Google Play Store’da yerini aldı. Söz konusu özelliğin henüz tüm bölgelerde kullanımda olmadığını belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER