Teknoloji

Chrome Android ihlal edilmiş şifreleri kolaylıkla değiştirmeyi sağlayacak

chrome android

Google, Chrome şifre yöneticisine, güvenliği ihlal edilmiş bir şifreyi birkaç düğmeye tıklatarak değiştirmenize olanak tanıyan bir özellik ekliyor. Güvenlik kontrolü özelliği sızdırılmış olma ihtimali bulunan bir parola tespit ederse, desteklenen siteler için bir “Parolayı Değiştir” düğmesi içerecen mesajı gösterir. Bu düğmeye dokunduğunuzda, o sitedeki şifrenizi değiştirmek için sizi otomatik olarak sayfaya götürür ve güvenli bir şifre önererek bununla değiştirmenizi sağlar. Daha sonra bu şifre elbette Chrome’un şifre yöneticisinde saklanacaktır.

Google, bu özelliğin kısmen yemek siparişi verme ve sinema bileti satın alma gibi görevleri tamamlamaya yardımcı olmak amacıyla çıkarılan web için Duplex teknolojisi tarafından desteklendiğini söylüyor. Ancak Google, blog yazısında bazı bölümleri elle yapmayı tercih ederseniz işlemi istediğiniz zaman bu süreci kesebileceğinizi söylüyor.

Diğer şifre yöneticilerinde de benzer özellikler bulunuyor. Google’ın bunu benimsediğini görmek güzel. Güvenliği ihlal edilmiş şifreleri güncellemeyi ve güvenli bir şekilde bir yere kaydetmeyi kolaylaştırmak, hizmetlerin güvenliği ihlal edildikten sonra bile insanların çevrimiçi ortamda daha güvenli kalmasına yardımcı oluyor. Google, bu özelliğin ABD’deki Chrome Android kullanıcılarına kademeli olarak açılacağını, ancak “önümüzdeki aylarda” daha yaygın bir şekilde kullanıma sunulacağını söylüyor.

Ayrıca Google, şifre yöneticisinin diğer yöneticilerden veri aktarmayı destekleyeceğini kaydetti. Ayrıca I/O 2021 açılış konuşması sırasında güvenliği ihlal edilen şifreleri otomatik olarak kontrol edeceğini duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER