Teknoloji

ChatGPT, Android kullanıcılarına yeni bir asistan olmayı hedefliyor

chatgpt android

Android platformu için sunulan ChatGPT asistanının beta sürümü, kullanıcıların cihazlarında varsayılan sesli asistan olarak kullanmalarına olanak tanıyan yeni bir özellikle gündeme geldi. Mobil teknoloji dünyası içerisinde tanınan bir isim olan Mishaal Rahman, X platformunda bu özelliği canlı olarak denediği bir video paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre, kullanıcılar ChatGPT Asistanı’na doğrudan Android’in Hızlı Ayarlar paneline bir kısayol ekleyebiliyorlar. ChatGPT girişine dokunulduğunda, ekranın alt kısmında düz beyaz bir daire şeklinde yeni bir kullanıcı arayüzü katmanı beliriyor. Bu noktadan itibaren, kullanıcılar sesli bir komut veriyor ve birkaç saniye sonra asistan yanıt veriyor.

Videoda, yapay zekanın bir yanıt oluşturması yaklaşık 15 saniye sürüyor. Bu süre zarfında beyaz daire, bir yanıt üretildiğini göstermek için kabarcık animasyonu gösteriyor. Konuşurken animasyon daha bulut benzeri bir hale geliyor. Kullanıcılar, ekrana dokunarak ChatGPT’yi istedikleri zaman kesintiye uğratabiliyorlar. Bunu yapmak daireyi siyaha dönüştürüyor.

Özellik hakkında tam bir kurulum süreci bilinmiyor, ancak 9to5Google‘ın haberine göre, ilk kez başlattığınızda bir ses seçmeniz gerekiyor. Eğer kullanıcılar duyduklarını beğenirlerse, belirli bir sesle devam edebilir veya başka bir sesle değiştirmek için bir adım geri gidebilirler. Her bir sesin önizlemesi OpenAI’nin web sitesinde de bulunabilir. Bunlar üç erkek ve iki kadın sesi içeriyor. Tüm bu ayarlar tamamlandıktan sonra, asistan normal olarak beyaz daire ile alt kısımda başlatılıyor.

Bu güncellemeyi denemek için, aylık 20 dolar maliyetinde olan ChatGPT Plus aboneliğine ihtiyacınız var. Daha sonra, size sunulan ChatGPT for Android sürüm 1.2024.017 veya .018’i yüklemeniz gerekiyor. ChatGPT’nin Ayarlar menüsündeki Beta Özellikler bölümüne gidin ve orada aktif edilmeyi bekleyen özelliği göreceksiniz. Daha önce de belirtildiği gibi, sadece belirli bir kullanıcı grubu erişim sağlayabilecek.

Geleceğin varsayılan asistanı olma potansiyeli taşıyan bu özellik, daha önceki sürümlerde de mevcuttu. 9toGoogle, bu yamanın ChatGPT beta sürümü 1.2024.010’da sınırlı işlevsellikle sunulduğunu belirtiyor. Yamanın, Hızlı Ayarlar döşemesini tanıttığı ancak yenilenmiş kullanıcı arayüzünü sunmadığı iddia ediliyor.

Rahman’ın gönderisine göre, şu anda kimse ChatGPT’yi varsayılan asistan olarak ayarlayamıyor. Ancak, ocak ayının başlarında ChatGPT yamasında bulunan kod satırları, bu özelliğin gelecekte mümkün olabileceğini öne sürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER