Teknoloji

Cep telefonları satışlarına taksit sayısında yeni düzenleme

cep telefonu kredi taksit sayısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cep telefonları satışlarına yapılan kredi taksit sayısında düzenlemeye gitti.

Sözcü‘nün haberine göre, fiyatı 3500 TL’nin üzerinde olan cep telefonu satışlarında kredi taksit sayısı altıdan üçe düşürüldü. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan yönetmeliğe göre, tüketici kredileri ile taşıt, bilgisayar ve tablet alımı amaçlı tüketici kredilerinin taksit sürelerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Fiyatı 3500 TL’nin üzerinde olan akıllı telefonlar için satışlarda kullanılan krediler için üç taksitlik bir ödeme planı çıkarılacak. Fiyatı bu seviyenin altında olan cep telefonları için uygulanan 12 aylık kredi taksitlendirmesinde ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bu kredilerin ödeme planlarında yine aynı vadeler uygulanacak. Aynı şekilde bilgisayar alımı için uygulanan kredilerin vadesi de 12 ay ile sınırlandırılmaya devam ediliyor.

Bu arada yönetmeliğe eklenen bir fıkrayla, BDDK, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşünü alarak, bu maddede yer alan sınırlamaları değiştirmeye veya bu konuda ilave sınırlamalar getirmeye yetkili kılındı.

İLGİLİ HABERLER