Manşetler

Casper VIA E1 parmak izi okuyucusuyla uygun fiyata yüksek güvenlik sunuyor

casper via e1

casper via e1Casper bu yılın başlarında çıkarmış olduğu Casper VIA M1 modeliyle birlikte performans arayan kullanıcılara 3 GB RAM, sekiz çekirdekli işlemci, 32 GB dahili hafıza gibi teknik özellikler içeren bir paketi oldukça uygun bir fiyata sunmuştu. Şirket, yüksek fiyat-performans oranına sahip telefonları arasına şimdi de VIA E1’i ekliyor. VIA E1 parmak izi okuyucusuyla, Casper’ın belirttiğine göre güvenlik konusunda beklentisi yüksek olan kullanıcılara hitap ediyor.

Casper VIA E1’de yer alan 5 inç ekran 1280 x 720 piksel çözünürlüğe sahip. On-Cell ekran teknolojisine sahip olan bu ekran, Casper’ın iddiasına göre daha parlak bir görüntü deneyimi sunuyor. Telefonda dört çekirdekli MediaTek MT6735 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 64 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası da bulunuyor. 4.5G desteğine sahip olan telefonu parmak izi okuyucusu biraz daha farklı kılıyor. Böylelikle telefonun ekran kilidini şifre, şekil veya PIN yerine parmak izinizi okutarak açabilirsiniz.

VIA E1’in arkasında 8 megapiksel, çift LED flaşlı ana kamera bulunuyor. Önde de 5 megapiksel çözünürlüklü ve flaşlı bir kamera bulunuyor. Telefonun çekim modları arasında Geniş Açı Selfie, Panorama, Profesyonel, Yüz Güzelliği ve manuel ayarlar da bulunuyor. Bu arada Casper VIA E1, yüzde 86’sı metalden üretilen bir kasaya sahip, böylelikle orta segment özellikler şık bir kasada sunuyor. Casper VIA E1 modeli KDV dahil 749 TL’den satışa sunuluyor .

Bu yılın başlarında satışa sunulan bir diğer Android telefon Casper VIA M1 ise 3 GB RAM, sekiz çekirdekli 64-bit işlemci gibi özellikleri sayesinde donma ve zorlanma yaşamadan günlük işlerin üstesinden gelinebiliyor. 16 ve 32 GB olmak üzere iki farklı depolama kapasitesine sahip olan akıllı telefonda yer alan micro SD bellek kartı yuvası ise 64 GB’ye kadar destek sunuyor. Bu sayede depolama kapasitesi de artırılabiliyor. Telefonun 2900 mAh kapasiteli pili bulunuyor.

5.2 inç Full HD IPS ekrana sahip olan Casper VIA M1; Corning Gorilla Glass 3 ekran koruması ile daha fazla sağlamlık vadediyor. Akıllı telefon 2.5D kavisli ekranı sayesinde ele oturan tasarımıyla dikkat çekiyor.

Ayrıca, arka tarafta yer alan çift LED flaşlı ana kamera 13 megapiksel çözünürlük desteği sunuyor. Ana kamerada hazır çekim modlarının yanısıra manuel, panorama, ürün ve spor çekim modları bulunuyor. Ön yüzündeki 5 megapiksel kameranın yanında LED flaşı da görüyoruz. Bu sayede daha aydınlık, keskin ve net selfie fotoğraflar çekilebiliyor.

Siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip Casper VIA M1’in, 32 GB modeli 999 TL, 16 GB modeli ise KDV dahil 899 TL’ye satın alınabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER