EğlenceManşetler

Canva’da tasarımın geleceği yapay zekâ ile şekilleniyor

canva magic studio

Web tabanlı tasarım platformu Canva, 10. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Magic Studio adlı yeni bir yapay zekâ (AI) destekli tasarım araçları paketi sunuyor. Bu yeni paket, kullanıcının önceki tasarım deneyimine bakılmaksızın içerik oluşturmayı herkes için daha erişilebilir kılmayı hedefliyor. Canva, Magic Studio’yu kuruluşlar ve bireysel kullanıcılar için “dünyanın en kapsamlı yapay zekâ tasarım platformu” olarak tanımlıyor ve tasarımı diğer medya formatlarına dönüştürme veya üretici AI aracılığıyla anında görüntüleri düzenleme gibi emek yoğun görevleri otomatikleştirmek için bir dizi yeni araç sunuyor.

Paket, Magic Switch adlı özellikle birlikte geliyor ve kullanıcılara mevcut bir tasarımı anında başka bir formata dönüştürme olanağı tanıyor. Örneğin bir blogu, şablonu manuel olarak değiştirmeye veya metni güncellemeye gerek duymadan bir e-posta veya sosyal medya gönderisine dönüştürmeye izin veriyor. Bu özellik, tasarımları sayfayı terk etmeden 100’den fazla dile otomatik olarak çevirebilir. Bu, tek bir tasarımdan çok kanallı kampanyalar oluşturmanın ve tasarımcıların zamanını daha talepkar görevlere odaklanarak harcamanın pratik bir yolu olarak nitelendirilebilir.

canva magic studio

Metinden Videoya Dönüşüm: Görsel İletişimde Yeni Boyut

Canva, Magic Media aracına yeni bir metinden-video yeteneği ekledi. Bu yeni özellik, Runway AI tarafından destekleniyor ve metin tabanlı istemlerden veya Canva’nın varlık kütüphanesine yüklenen mevcut bir görüntüden kısa videolar üretmek için kullanılabilir. Videolar, platformda kullanılabilir veya diğer projelerde kullanılmak üzere MP4 veya GIF olarak dışa aktarılabilir. Magic Media’nın metinden-resim aracı da, herhangi bir sonuç için “geniş bir stil seçenekleri” sağlamak üzere güncellendi.

Magic Grab ve Magic Expand gibi yeni fotoğraf düzenleme araçları da dağıtıma çıktı . Magic Grab, bir görüntüdeki herhangi bir konuyu seçebilir ve otomatik olarak ayırabilir, böylece düzenlenebilir, yeniden konumlandırılabilir veya yeniden boyutlandırılabilir. Magic Expand ise, tam olarak Adobe’nin Photoshop için Generative Expand aracı gibi, bir görüntüyü çerçevesinin dışına genişletir.

Ayrıca Canva, yeni AI paketi ile birlikte, Canva Shield’ı da kullanıma sunuyor. Bu, platformun yapay zekâsının güvensiz veya uygunsuz içerik oluşturmak için kullanılmasını önlemek amacıyla tasarlanmış yeni bir güvenlik, gizlilik ve güvenlik kontrolleri seti. Canva Shield, Canva kurumsal müşterileri için ücretsiz AI tazminatı içerir ve ekip yöneticilerine Magic Studio ürünlerinin iş yerinde nasıl etkinleştirileceği ve kullanılacağı konusunda tam kontrol sağlar.

canva magic studio

Tasarımcı ödeme programı: Yaratıcılığın karşılığı

Son olarak, Canva, içeriklerini şirketin AI modellerini eğitmek amacıyla kullanmayı kabul eden tasarımcılara önümüzdeki üç yıl içinde 200 milyon dolar ödeme yapacağını duyurdu. Yaratıcı Ödeme Programına katılanlar, başlangıçta bir bonus alacak, ardından içerikleri kullanıldığı sürece aylık ödemeler alacak. Canva, özel rakamlar sunmuyor, ancak şirketin eş kurucusu ve CPO’su Cameron Adams, ödemelerin “içerik kütüphanemize katkı seviyesi ve kaç kez kullanıldığı gibi çeşitli faktörlere dayandığını” belirtti.

Canva, yeni Magic Studio ürünlerinin Canva Creator’ların verileri üzerinde eğitilmediğini, katkıda bulunan anlaşmasını güncellediğini ve verilerin nasıl kullanılacağını açıklamak için “ön planda bir opt-out seçeneği sunmayı” planladığını belirtti. Yaratıcılar, aksi takdirde varsayılan olarak içe aktarılır ve verilerinin kullanılmadığı bir 30 günlük bildirim süresi boyunca çıkış yapma seçeneğine sahip olacaklar.

Son özelliklerin ardından Canva, vizyoner çalışma paketi ve AI destekli marka yönetim araçları ile Adobe gibi şirketlere ciddi bir rakip olmaya şekilleniyor. Canva’nın erişilebilir tasarım platformunun şu anda 16 milyon ödeme yapan abonesi ve 150 milyonu aşkın küresel kullanıcısı var. Adobe, kendi web tabanlı tasarım uygulaması Adobe Express’e birçok yeni AI tabanlı özellik ekledi, ancak Canva’nın artan popülerliği ile rekabet edebilmek için daha fazlasını yapması gerekebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER