Teknoloji

Canon’dan PowerShot dijital fotoğraf makine serisine üç yeni üye: A2600, A1400, ELPH 130IS

Canon’un orta sınıfa hitap eden yepyeni PowerShot fotoğraf makineleri A2600 ve A1400 CES 2013 ile birlikte resmiyet kazanıyor. Başlangıç seviyesindeki fotoğrafçıları hedefleyen bu makineler makul özellikleri ve fiyatlarıyla ihtiyaçları karşılamayı hedefliyor.

Geçen yılın A2400 modelinin takipçisi olan A2600, 16 megapiksel CCD sensör, 5x 28 mm zum lensli ve f/2.8-6.9 maksimum diyafram açıklıklı lens, 3 inç, 230 bin noktalı LCD gibi özelliklere sahip olan bu makine temel seviyedeki kullanıcıların kolaylıkla fotoğraf çekmelerini sağlayacak Smart Auto özelliğini ve 720p HD video kayıt yeteneğini de barındırıyor. Eco adı verilen mod ise ekranın sadece iki saniye sonra kararmasını, sekiz saniye içerisinde de tamamen kararmasını sağlıyor. Tuşa tek bir basışla makine tekrar açılıyor ve kullanıma hazır hâle geliyor. Bu mod sayesinde batarya ömrünün yüzde 30 oranında artırabileceği iddia ediliyor.

Canon A1400 modeliyse 2012’nin A1300 modeliyle hemen hemen aynı özelliklere sahip. Ancak buna ek olarak yukarıda listelenen görüntüleme ve güç tasarruf özelliklerini de barındırıyor. Özellikler bakımından A1400 ve A2600 modellerini ayıran noktaysa ikincisinde yer alan şarj edilebilir bataryanın birinci de yerini bir çift AA pile bırakması. AA pilin kullanıcılara daha fazla esneklik sağladığı üreticiler tarafından sürekli dile getirilen bir unsur, ne de olsa dünyanın herhangi bir noktasında bir çift AA pil bulmak mümkün. Bununla birlikte AA pille birlikte makinenin maliyeti de düşürülmüş oluyor.

Canon’un A2600 ve A1400 modelleri gelecek ay itibariyle yurt dışında piyasada olacak. Bunların sırasıyla 150 dolar ve 100 dolarlık fiyat etiketleriyle sunulması planlanıyor.

Canon PowerShot dijital fotoğraf makine serisinin bir başka yeni üyesiyse ELPH 130IS. Wi-Fi bağlantı desteğine sahip olan makine bilgisayar, tablet veya akıllı telefonlara bağlanarak fotoğraf ve videoları kablosuz olarak aktarma fırsatı sunuyor. Bunun yanı sıra makine Canon’un CameraWindows Android ve iOS uygulamalarıyla da uyumluluk taşıyor. Böylelikle kamerayla çektiğiniz fotoğrafları Twitter’a yükleyebilir veya e-posta aracılığıyla başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca fotoğrafları Facebook’a yüklemeniz de mümkün kılınıyor.

Canon Powershot ELPH 130IS’te 16 megapiksel sensör, DIGIC 4 işlemci, 8x optik zumlu, 28 mm geniş açılı, f/3.2-6.9 maksimum diyafram açıklıklı lens yer alıyor. 3 inç, 461 bin noktalı LCD ekran, yukarıdaki makinelerde yer alan Eco modu da ELPH 130IS’te mevcut. Intelligent IS, HD video kayıt yeteneği, Smart Auto otomatik çekim modu gibi unsurlar da barındıran bu makine yurt dışında gelecek ay itibariyle 200 dolarlık fiyat etiketiyle satılacak.

İlgili >> Canon

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER