Eğlence

Call of Duty serisine 2023’te ara verilebilir

microsoft call of duty

2005’ten bu yana Call of Duty serisine ana hattına her yıl yeni bir oyun ekleniyor. Ancak bu durum önümüzdeki yıl itibarıyla değişecek gibi görünüyor. Bloomberg’in haberine göre, Activision serinin 2023’te çıkacak oyununu ertelemeyi planlıyor.

Haberde Activision’ın kararında seriye geçtiğimiz yıl eklenen Vanguard’ın beklentileri karşılayamamasının etkili olduğu belirtiliyor. Vanguard’ın durumunun ise bir önceki yıl çıkan oyunun satışları vurmasından kaynaklandığı düşünülüyor. Kısa süre önce ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na sunulan bir belge, Vanguard’ın Activision’ın beklentilerini karşılayamadığını gösteriyor.

Ancak bu durum Activision’ın Call of Duty’yi farklı içeriklerde kullanmayacağı anlamına gelmiyor. 2019 çıkışlı Modern Warfare’in takipçisi olacak 2022 oyununa düzenli olarak yeni içeriklerin ekleneceği biliniyor. 2023’te Warzone 2’ye bir eklenti niteliği taşıyacak ücretsiz bir çevrimiçi oyunun da listede olacağı söyleniyor.

Bu iddiaya Activision cephesinden yanıt gelmesi fazla zaman almadı. Şirketin sözcüsü Neil Wood, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu yıl, önümüzdeki yıl ve daha sonraki yıllar için heyecan verici premium ve ücretsiz Call of Duty içerikleri hazırladık. Aksi yönü işaret eden haberler doğru değildir. Zamanı gelince daha fazla detay paylaşacağız.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER