Eğlence

Call of Duty, 2023’ün en çok satan oyunları listesinde zirveyi kaptırdı

call of duty

Call of Duty serisinden bir oyununun yılın en çok satanlar oyunlar listesinin zirvesinde yer alması 2009’dan bu yana alışılmış bir durum hâline gelmişti. Ancak 2023’te işler değişti. Medya araştırma şirketi Circana’nun raporuna göre; Call of Duty: Modern Warfare III, 2023’ün en çok satan oyunlar listesinde ikinci sırada kaldı.

Listenin zirvesinde 2023 boyunca yaklaşık 22 milyon kopya satan Hogwarts Legacy bulunuyor. Bu başarının hem Harry Potter serisinin yaratıcısı JK Rowling hem de doğrudan oyunla ilgili tartışmalara rağmen gelmesinin dikkat çekici olduğu söylenebilir.

Rowling yurt dışında trans karşıtı görüşleri nedeniyle eleştirilirken, oyun da Yahudi karşıtı unsurlar barındırdığı iddiasıyla tepki görmüştü. Yine de Hogwarts Legacy, Harry Potter hayranlarının uzun süredir beklediği en üst kalite deneyimini oldukça iyi şekilde yaşatıyor ve satışlar da bunu yansıtıyor.

call of duty

Call of Duty daha önce de iki kez zirveyi kaptırmıştı

Call of Duty daha önce de iki kez birinci sırayı kaptırmıştı. 2013’te Grand Theft Auto V, 2018’de ise Red Dead Redemption 2 zirveyi almıştı. Rockstar tarafından yayınlanan bu iki oyun da piyasaya çıkar çıkmaz çok büyük kitlelere ulaşmış ve popüler kültüre yerleşmişti. Hogwarts Legacy ise çok iyi bir oyun olmasına rağmen bu seviyeye gelemedi. Dolayısıyla Circana’nın verileri, akıllara “Acaba oyuncular Call of Duty’den sıkılıyor mu?” sorusunu getiriyor. En yeni oyun olan Modern Warfare III’ün beklenen heyecanı yaratmamış olması da akıllara gelen bir diğer seçenek oluyor.

Bir başka noktaya da dikkat çekmek gerekiyor. Circana’nın listesi, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom’ı 2023’ün en çok satan beşinci oyunu olarak gösteriyor. Ancak Nintendo eShop’taki satış sayılarını paylaşma konusunda biraz ketum davranıyor. Dolayısıyla liste sadece eylül ayına kadarki dijital satış verilerini içeriyor. Bu rakamlar için de Nintendo’nun çeyrek raporunu paylaşmasını beklemek gerekiyor. Muhtemelen bu sayılar dahil edildiğinde listenin zirvesine Tears of Kingdom’un yerleşmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER