Manşetler

Bu katlanabilir telefon Xiaomi’nin mi?

xiaomi katlanabilir telefon

Xiaomi’ye ait olduğu iddia edilen katlanabilir telefonun videosu Evan Blass tarafından paylaşıldı. Videoda tablet boyutlarında bir cihazda Google Haritalar’ın açıldığı görülüyor. Daha sonra her iki kenar da arkaya katlanıyor ve kompakt, ancak biraz da kalın bir akıllı telefon biçimi elde ediliyor.

Blass, videoyu eklediği paylaşımında, bu sızan cihazın doğruluğundan emin olamadığını da belirtiyor. Xiaomi’nin katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalıştığına dair dedikodular 2016’dan beri ortalıkta dolaşıyordu. O zamanlar şirketin katlanabilir ekran tasarımlarından bir tanesi kullanım sırasında görüntülenmişti.

Eğer sızan bu video doğruysa, Xiaomi çok yakında kopmasın beklediğimiz katlanabilir cihazlar dalgasına destek veren şirketlerden biri olacak demektir. Samsung, geçen yılın sonlarına doğru katlanabilir telefon prototipini göstermişti. Çinli Royole şirketi de ondan önce kendi katlanabilir cihazının sunumunu yapamıştı. Lenovo’nun da 2016 yılında bükülebilir telefonlar üzerinde çalıştığı haberleri yapılmıştı. Huawei’nin de 2019 içinde böyle bir telefon çıkarmayı planladığı söyleniyor. Apple ise katlanabilir telefon planları konusunda sessiz kalıyor. Ancak bazı patent başvuruları şirketin bu konsepti değerlendirdiğini gösteriyor.

İlginç olan nokta ise, katlanabilir akıllı telefonlar üzerinde çalışan şirketlerin her birisinin birbirinden farklı tasarım fikirlerine yoğunlaşması oluyor. Samsung’un gösterdiği telefonda iki adet ekran vardı, bunlardan büyük olanı içte dururken, dışta olan telefon katlı durumdayken kullanım içindi. Ayrıca şirket bir ya da iki kez katlanabilen tek ekranlı cihazın da aralarında bulunduğu farklı tasarımlar için de patent almıştı.

İLGİLİ HABERLER