Dosya

Brezilya 2014: Dünya Kupası için en iyi uygulamalar

Dünyanın dört bir yanındaki futbolseverlerin merakla beklediği tarih nihayet geldi çattı. Brezilya’da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası’nda ilk düdük iki gün sonra çalacak. Milli takımımızın turnuvaya katılamayışı bu heyecanı biraz eksiltse de, odak noktası ”güzel oyun” olanlar 1 ay boyunca adeta bir futbol karnavalı yaşayacak. Hayatın her alanına sirayet eden mobil cihazlar 2014 Dünya Kupası’nı daha etkin biçimde takip etmek isteyenlere de geniş imkanlar sunuyor. Futbolseverlerin turnuva boyunca, hatta turnuva sonrasında da faydalanabileceği bazı oyun ve uygulamaları sizler için sıraladık.

dunya-kupasi-uygulamalar-110614 (800 x 534)

ESPN FC Futbol & Dünya Kupası

ABD’nin önde gelen spor kanallarından ESPN web sitesini 2014 Dünya Kupası için yenilemişti. Kanalın futbola özel mobil uygulaması da 2014 Dünya Kupası için elden geçirildi. Kullanıcılar favori takım veya takımlarını seçerek sadece bu takımlara ait haberleri görüntüleyebildikleri gibi, Brezilya’daki ESPN ekibinin analizlerine hızlı biçimde ulaşabiliyor.

Takımlara ilişkin geniş kapsamlı detaylar barındıran uygulamada canlı skorlar, puan durumu ve fikstür bilgileri de bulunuyor. ESPN’in Now servisiyse kullanıcıların o anda oynanan müsabakaya dair tweet’leri bir araya getiriyor.

iOS, Android (Ücretsiz)

FIFA 14

Mobil platformların en popüler futbol oyunu olan FIFA 14 geçtiğimiz yıldan bu yana yayında olsa da, resmi Dünya Kupası güncellemesiyle birlikte oyun yeni bir soluk kazanmış oldu. Güncelleme turnuvaya katılan takımların güncel kadrolarını barındırıyor.

Takımların turnuvada giyeceği formalar ve turnuvanın Adidas tarafından hazırlanan resmi topu Brazuca güncelleme paketinin içinde yer alıyor. Bu güncellemenin yeni nesil konsollara gelen güncelleme kadar geniş kapsamlı olmadığını ve özel bir Ultimate Team modunun bulunmadığını belirtmekte fayda var.

iOS, Android, Windows Phone (Ücretsiz)

FIFA

FIFA’nın daha önce Teknoblog’da incelediğimiz mobil uygulaması Dünya Kupası’na özel olarak güncellendi. Turnuvanın resmi uygulaması olarak da nitelendirilebilecek uygulamada kullancılar 2014 Dünya Kupası’na dair haberlere, canlı sonuçlara, puan durumuna,  fikstür, stadyum ve takım bilgilerine ulaşılabiliyor. Dünya Kupası için resmi olarak hazırlanan oyun ve yarışmalar da uygulamanın oyunlar bölümü altında bulunuyor.

iOS, Android (Ücretsiz)

Panini Online Sticker Album

Özellikle 90’lı yıllarda çocukluk veya ilk gençlik dönemlerini geçirmiş olanlar için Panini’nin büyük turnuvalar için çıkardığı çıkartma albümlerinin özel bir yeri vardır. Pek çok kişinin o dönemki harçlıklarının önemli bir kısmını yatırdığı bu çıkartma albümleri de çağa ayak uydurdu ve çevrim içi ortama taşındı. Yeni bir çıkartma paketinin açılışındaki heyecanı animasyonlarla vermeye çalışan uygulama, sosyal unsurlarıyla değiş-tokuş fenomenine de başka bir boyut katıyor. Mobil cihazı uygulamayı desteklemeyen kullanıcılar internet sitesi aracılığıyla çevrim içi çıkartma albümlerini oluşturabiliyor.

iOS, Android (Ücretsiz)

Perfect Kick

Penaltı dramasından bağımsız bir Dünya Kupası düşünmek pek mümkün değil. Kimilerine göre oyuna ayrı bir heyecan katan, kimilerine göreyse adaleti tamamen ortadan kaldıran seri penaltı atışları turnuvaya apayrı bir boyut kazandırıyor. Sahadaki futbolcular antrenmanda penaltı pratiği yaparken, ekran başındaki seyirciler de Perfect Kick ile heyecanlarını kontrol altına alma konusunda çalışabilir. Mobil platformlardaki futbol temalı oyunlar arasında ön plana çıkanlardan birisi olan Perfect Kick, Facebook entegrasyonu ve Dünya Kupası’na özel güncellemesiyle Brezilya ateşinin büyümesine katkıda bulunuyor.

iOS, Android (Ücretsiz)

TRT

2014 Dünya Kupası ülkemizde TRT tarafından yayınlanacak. TRT’nin iOS, Android ve Windows Phone platformlarındaki mobil uygulamaları sayesinde futbolseverler hareket halinde olsalar dahi maçları canlı olarak takip edebilecek.

iOS, Android, Windows Phone (Ücretsiz)

Apito Soccer

Maçları ekran başında izlerken bir yandan da Brezilya’daki tribün atmosferini evde yaşamak isteyenlerin imdadına Apito Soccer yetişiyor. Uygulama tribünlerde sıklıkla duyulan sesleri mobil cihaza taşıyor.

iOS, Android (Ücretsiz)

İLGİLİ HABERLER