Teknoloji

Bose yeni CEO’sunu sonunda buldu

Bose gürültü önleme sistemini otomobillere taşıyor

Popüler ses ürünleri üreticisi Bose yeni CEO’sunun adını açıkladı. Şirket, tarihinde ilk kez CEO’luk görevine bir kadını getirdi. Lila Snyder, 1 Eylül’den itibaren Bose’nin CEO’su olarak görev yapacak. Teknoloji dünyasında, özellikle büyük markalar içinde kadın CEO sayısı çok az olduğu için Snyder’in ataması belirgin bir önem taşıyor.

Snyder, son olarak Pitney Bowes’ta küresel e-ticaret başkanı olarak görev yapmaktaydı. Daha öncesinde danışmanlık şirketi McKinsey’de partner olan Snyder, MIT’de mekanik mühendisliği yüksek lisansı ve doktorası yaptı. Bose’nin Snyder’den önceki CEO’su Phil Hess, görevini mart ayında bırakmıştı.

Bose’nin başkanı Bob Maresca, yeni CEO atamasıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “En iyiyi bulmak istedik. Arayışın ne kadar süreceğinin bir önemi yoktu. Lila’nın geçmişi, deneyimi, yaptıkları ve değerleri bizim, burada çalışan olağanüstü insanlar ve bize güvenen inanılmaz müşterilerimiz için doğruydu.”

Teknoloji dünyasında sektördeki kadın sayısını artırmak adına çalışmalar yapılsa da, henüz büyük bir değişim görülmüş değil. Örneğin, Google’ın toplam iş gücünün sadece yüzde 32’sini kadınlar oluşturuyor. Bu grubun yüzde 52’si beyaz, yüzde 42’si ise Asyalı. Latinlerin oranı yüzde 6’da kalırken, siyah kadınların oranı yüzde 3.7’yi geçemiyor. CEO ve yönetici pozisyonlarında ise kadın ve erkekler arasındaki uçurum biraz daha büyüyor.

Bose, finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmıyor. Ancak Snyder’in şirket adına zor bir dönemde göreve geldiği biliniyor. Şirket daha küresel koronavirüs salgını patlak vermeden önce ABD ve Avrupa’daki tüm fiziksel mağazalarını kapatma kararı almıştı. Yaz ayının başlarında ise artırılmış gerçeklik çalışmalarının fişi çekilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER