Teknoloji

FTX’in iflasıyla zora giren BlockFi Bölüm 11 iflas koruması için başvurdu

blockfi

Kripto para kredi kuruluşu BlockFi, Bölüm 11 iflas koruması için başvurdu. BlockFi’ın bu hamlesi, kripto para borsası FTX’in çöküşünün ardından para çekme işlemleri dahil tüm platform etkinliğini askıya almasından iki hafta sonra gerçekleşti. Şirket konuyla ilgili bir Sık Sorulan Sorular sayfasında, “FTX.com, FTX US ve Alameda’nın durumuna ilişkin netlik olmaması nedeniyle, işimizi her zamanki gibi yürütemiyoruz.” dedi. Para çekme işlemleri de duraklatıldı.

BlockFi, Bölüm 11 sürecinin işleri istikrara kavuşturmasını sağlayacağını ve BlockFi’ye tüm paydaşlar için değeri en üst düzeye çıkaran bir yeniden yapılanmayı tamamlama fırsatı sağlayacağını söyledi. “Mahkeme denetimindeki yeniden yapılandırma süreci şeffaftır ve tüm paydaşlar arasında diyaloğu teşvik eder.”

Sektördeki diğer birçok oyuncu gibi BlockFi da geçtiğimiz ilkbaharda birkaç kripto şirketinin iflas etmesi ve onlarla birlikte birçok kripto para biriminin fiyatını düşürmesinin ardından belirsiz bir gelecekle karşı karşıya kalmıştı. Kısa süre sonra FTX, BlockFi’ı 400 milyon dolarlık bir kredi limitiyle desteklemeyi kabul etti. Ayrıca anlaşma FTX’e BlockFi’ı 240 milyon dolara kadar satın alma seçeneği de verdi. New York Times’ın belirttiği gibi bu, şirketlerin yakın mali bağlara sahip olduğu anlamına geliyordu ve FTX’in iflas etmesi, BlockFi üzerinde zincirleme bir etki yarattı.

BlockFi’nin finansal danışmanı Berkeley Research Group’tan Mark Renzi, yapılan resmi açıklamada, “FTX’in çöküşüyle birlikte, BlockFi yönetim ekibi ve yönetim kurulu müşterileri ve şirketi korumak için hemen harekete geçti.” dedi. “BlockFi, başından beri kripto para birimi endüstrisini olumlu bir şekilde şekillendirmek ve sektörü ilerletmek için çalıştı. BlockFi, tüm müşteriler ve diğer paydaşlar için en iyi sonucu elde eden şeffaf bir süreci dört gözle bekliyor.”

BlockFi, yeniden yapılanmasının bir parçası olarak, “FTX ve ilgili tüzel kişiler dahil olmak üzere karşı taraflarının BlockFi’ye borçlu olduğu tüm yükümlülükleri geri almaya odaklanacağını” söylüyor. Bununla birlikte, FTX’in iflas süreci göz önüne alındığında, bu şirketten geri kazanımların muhtemelen ertelenebileceğini kaydetti. Buna ek olarak BlockFi, elinde 256,9 milyon dolar nakit bulunduğunu ve bunun, çalışan maaşlarının ödenmesi ve devam eden sosyal haklar gibi “yeniden yapılanma sürecinde belirli operasyonları desteklemek için yeterli likidite” sağlaması gerektiğini söylüyor.

Bir mahkeme dosyasına göre BlockFi, 100 binden fazla alacaklısı olduğunu ve 1 milyar ile 10 milyar dolar arasında konsolide yükümlülüğü olduğunu tahmin ediyor. Listelenen alacaklılar arasında FTX (kredi geri ödemelerinde 275 milyon dolar borcu var) ve 30 milyon dolar alacağı olan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) var.

Bu yılın başlarında BlockFi, SEC ve 32 Amerikan eyaletinden gelen masrafları karşılamak için 100 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. SEC, BlockFi’nin Menkul Kıymetler Yasası kapsamında kayıtsız faiz hesapları sunduğunu iddia etti. Ayrıca kuruluş, şirketin borç verme faaliyetindeki ve kredi portföyündeki risk düzeyiyle ilgili yanlış ve yanıltıcı iddialarda bulunduğunu tespit etti.

Bölüm 11 iflas koruması için başvuru yapılması, bir şirketin işinin bittiği anlamına gelmez. Süreç, zor durumdaki bir işletmenin yeniden yapılandırılırken ve alacaklılara geri ödeme yapmanın yollarını ararken ticarete devam etmesini sağlar. Bununla birlikte, iflastan geri dönmek kolay değil ve BlockFi, istikrarsız kripto endüstrisinde, uzun bir domino hattının düşmek üzere olan en son parçası niteliğini taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER