Manşetler

Dört çekirdekli işlemciye sahip BlackBerry Z50 2014’ün üçüncü çeyreğinde satışa sunulabilir

Üst yönetim kademesinde yaşanan değişiklikler ve şirketi ayakta tutmak için alınan yeni fon desteğiyle birlikte BlackBerry geri dönüş konusundaki çabalarına da devam etmeye hazırlanıyor. Çin kaynaklı haberlere göre, şirket önümüzdeki yıl tamamen dokunmatik ekrana sahip BlackBerry Z50 isimli bir modelle birlikte Blackberry Q30 isimli başka bir cihazı daha piyasaya sürmeyi planlıyor.

BlackBerry-q10-inceleme-00035

BlackBerry Z50’nin henüz bir yaşını doldurmamış Z30 ve Z10’un halefi olacağı ifade edilirken, akıllı telefonun 1080 x 1920 piksel çözünürlüğünde 5.2 inç ekran ve dört çekirdekli bir işlemci barındırması bekleniyor. Cihaza dair diğer teknik özellikler konusunda henüz ortada bir bilgi bulunmuyor, ancak Z50’nin önümüzdeki yılın üçüncü çeyreği içinde satışa sunulması öngörülüyor.

BlackBerry’nin kendisine alıcı aradığı dönemde dahi mühendislerin yeni cihazlar üzerinde çalıştığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Son dedikodulara göre, özellikle 2014’ün ikinci çeyreği şirket adına ilginç bir dönem olacak. BlackBerry’nin yeni CEO’su John Chen, daha önce yaptığı açıklamalarda şirketin telefon pazarından çekilmesi gibi bir niyetlerinin olmadığını açıkça belirtmişti. Şirketi yeniden inşa edeceğini söyleyen Chen’in cihazlarla ilgili söylediği sözler şirketin telefon üretimini sonlandıracağını düşünen BlackBerry hayranlarının rahatlamasını sağlamıştı.

İlgili >> phoneArena

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER