Teknoloji

BlackBerry Typo’nun iPhone klavyesi üretimine son verdi

typo-2-190215

BlackBerry ve iPhone için fiziksel klavyeli kılıflar üreten Typo isimli şirket arasındaki uzun süreli patent anlaşmazlığı, nihayet bir çözüme ulaştı. Taraflar arasındaki uzlaşma anlaşması çerçevesinde Typo, bundan böyle akıllı telefonlar için klavye üretemeyecek. 2014’ün ocak ayında görücüye çıkan orijinal Typo klavye, ABD şov dünyasının ünlü isimlerinden Ryan Seacrest tarafından desteklenmişti.

Typo klavyenin piyasaya çıkmasından kısa bir süre sonra, BlackBerry patent ihlâli iddiasıyla mahkemeye başvurmuş ve Typo’nun ilk versiyonunun satışını durdurmuştu. iPhone 6 için geliştirilen Typo2 de, çıkışından kısa bir süre sonra yine patent ihlâli iddiasıyla BlackBerry tarafından dava edilmişti.

Taraflar arasındaki anlaşmanın tüm koşulları paylaşılmasa da, BlackBerry tarafından yapılan basın açıklamasında Typo’nun akıllı telefonlar ve 7.9 inç’ten küçük ekranlara sahip mobil cihazlar için klavye üretmeyeceği belirtildi. Bu da Typo’nun iPad mini ve daha büyük ekranlara sahip tabletler için klavye üretimine devam edebileceği, ancak akıllı telefonların tamamen denklem dışı kaldığı anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER