Teknoloji

BlackBerry Priv teknik özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi doğrulandı

blackberry-priv-161015

BlackBerry’nin Android telefonu Priv, bir anda İngiliz perakende zinciri Carphone Warehouse tarafından ön siparişe çıkarıldı. Ön sipariş sayfası sayesinde BlackBerry Priv’in teknik özellikleri de doğrulandı.

BlackBerry Priv, telefon dünyasının en kötü saklanan sırları arasında üst sıralarda yer alıyor. Dedikoduların iyice artması üzerine BlackBerry CEO’su John Chen cihazı doğrulamak zorunda kaldı. John Chen, BlackBerry Priv ile televizyon programlarında da boy gösterdi.

BlackBerry’den resmi bir doğrulama gelmese de, Carphone Warehouse’un ön sipariş sayfası BlackBerry Priv’in Birleşik Krallık’ta 6 Kasımda satışa sunulacağını gösteriyor. Android işletim sistemli cihazın ön sipariş süreciyse halihazırda başlamış durumda.

BlackBerry Priv’in Birleşik Krallık satış fiyatının 579 pound (2596 TL) olarak belirlenmesi, akıllı telefonun üst segmentte konumlandığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

BlackBerry Priv, 2560 x1440 piksel çözünürlüğe ve 540 ppi piksel yoğunluğuna sahip 5.4 inç ekranla birlikte geliyor. Cihazın Qualcomm Snapdragon 808 işlemcisine 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza eşlik ediyor. MicroSD kart desteği sayesinde BlackBerry Priv’in depolama alanı 2 TB’ye kadar çıkıyor.

BlackBerry Priv’in arkasındaki çift LED flaşlı 18 megapiksel arka kameraya 2 megapiksel ön kamera eşlik ediyor. Kutusundan Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemiyle çıkacak olan BlackBerry Priv, 3410 mAH kapasiteli pil barındırıyor.

147 x 77.2 x 9.4 mm.’lik boyutlara sahip BlackBerry Priv’in boyu kızak açıldığında 184 mm.’ye çıkıyor. Fiziksel klavye barındıran cihaz tartıda 192 gram çekiyor.

Android işletim sistemli BlackBerry Priv’de BlackBerry tarafından eklenmiş çeşitli uygulamalar da ön yüklü olarak sunuluyor. DTEK gizlilik uygulaması da ön yüklü sunulan yazılımlar arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER