Teknoloji

BlackBerry Priv ABD’de ön siparişe çıktı

blackberry

blackberry-priv-251015

BlackBerry Priv 6 Kasım tarihinden itibaren ABD’de satışa sunulacak. ABD’de yaşayanlar bu yeni ve kızaklı klavyeye sahip Android telefonunu 699 dolardan başlayan fiyattan sipariş etmeye başladı. Birkaç gün önce çıkan haberler BlackBerry Priv’in bu ülkede 750 dolara yakın bir fiyattan ön siparişe çıkacağını işaret ediyordu.

Yine de, BlackBerry Priv’in 699 dolarlık fiyatıyla ABD’de iPhone 6s ile aynı seviyede bir fiyattan satışa çıkacağını görüyoruz. Üstelik bu ülkede ilgi gören popüler Android telefonları Nexus 6P, Galaxy Note 5 ve Moto X’ten de daha pahalı olacak.

BlackBerry Priv’i tercih edenler 699 dolar karşılığında 5.4 inç Quad HD ekran, Snapdragon 808 işlemci, 32 GB dahili hafıza, 3 GB RAM, 18 megapiksel ana kamera ve fiziksel klavye gibi teknik özelliklere sahip bir telefonu elde edecek. Ayrıca BlackBerry Priv’de 3410 mAh kapasiteli ve normalden biraz daha fazla yoğunluklu kullanımda bile 22 saate kadar tek şarjla kullanım imkanı sağlayan pil de bulunacak.

BlackBerry Priv ABD’de AT&T ve T-Mobile mobil operatörlerinde çalışacak. Bu da ABD’den BlackBerry Priv satın alanların telefonlarını IMEI kaydı yaptırdıktan sonra Türkiye’de rahatlıkla kullanabileceklerini gösteriyor.

BlackBerry Priv’in en önemli tarafı BlackBerry markalı ilk Android telefonu olması ve Android’in zengin oyun ve uygulama ekosisteminden sonuna kadar yararlanması. Bunun dışında BlackBerry kendi yazılımlarını da Priv’e ekliyor. BlackBerry Hub, BlackBerry markalı kurumsal güvenlik ve gizlilik araçları da Priv’de önemli yer tutacak. DTEK adlı dahili araç telefonun işletim sistemini ve uygulamaları güvenlik risklerine karşı sürekli izliyor. Kamerası da optik görüntü sabitleme sistemi içeriyor ve Schneider-Kreuznach sertifikasına sahip.

BlackBerry Priv ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde daha fazla detay göreceğiz. 1-2 hafta içinde de detaylı incelemelerini görmeye başlarız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER