Manşetler

Android kullanıcıların BlackBerry Priv’de sevecekleri 5 özellik

blackberry

blackberry-priv-251015

BlackBerry, Android işletim sistemli ilk telefonu Priv’i sonunda yurt dışında satışa sundu. BlackBerry’nin en iyi yönlerini Android ile buluşturma amacıyla hazırlanan cihaz, tam bir QWERTY klavye ve bir dizi akıllı eklemeyle birlikte geliyor. Mevcut Android telefon sahiplerinin BlackBerry Priv’de sevecekleri 5 özelliği sizler için sıraladık.

Saf Android’e yakınlık

HTC, Huawei, LG, Samsung ve Sony gibi Android cihaz üreticilerinin aksine BlackBerry, Android’in temel görünümü ve kullanıcı deneyiminde fazla değişiklik yapmamış. Böylelikle hassasiyetle yapılmış eklemelere rağmen, BlackBerry Priv’in tanıdık bir Android cihaz izlenimi vermesi mümkün oluyor. BlackBerry’nin bu tutumunun Motorola’nın Android cihaz politikasına benzer olduğu söylenebilir.

Açılır pencere formatındaki bileşenler

Daha önce kimsenin bunu akıl etmemiş olması kulağa oldukça garip geliyor. BlackBerry Priv’de ana ekranlara bileşen yerleştirmek yerine bileşenlerin kısayol ikonlarıyla aktive edilmesi sağlanıyor. Özellik aktive edildikten sonra uygulama ikonu üstünde aşağıya sürükleme hareketi yapıldığında bileşen penceresi otomatik olarak açılıyor. Ana ekranı mümkün olduğunca temiz ve sade tutmaya yarayan bu özellik, Android için muhteşem bir ekleme niteliği taşıyor. Özel bir bileşene ihtiyaç duyulmaması da özelliğin kullanışlılığını artırıyor.

Klavye kısayolları

BlackBerry Priv’in ana ekranını temiz tutmak isteyenler, fiziksel klavyedeki her bir tuşu yüklü uygulamalara erişim sağlayacak bir kısayol olarak düzenleyebilir. Akıllı telefonun kızağı kaydırıldığında ortaya çıkan tuş takımında bir tuşa uzun basıldığında, o tuşa atanan uygulama otomatik olarak açılıyor. Örneğin F harfine uzun basıldığında Facebook veya T harfine uzun basıldığında Twitter uygulaması başlatılabiliyor.

Şarj durumunu kontrol kolaylığı

Akıllı cihazların şarjda olduğunu küçük bir ışık veya ekrana bakıldığında görülen dolan bir pil ikonuyla anlamak mümkün. BlackBerry Priv’de ise şarj durumu cihazın kavisli ekranını saran çerçeve sayesinde kontrol edilebiliyor. Cihaz şarja takıldıktan sonra önce kırmızı renge bürünen çerçeve, şarj doldukça önce sarı daha sonra da yeşile dönüşüyor.

BlackBerry Hub

BlackBerry Hub, BlackBerry Priv’in en işlevsel yönleri arasında bulunuyor. Adeta bir merkez işlevi gören platform sayesinde Gmail hesabına, takvime, mesajlara ve Twitter bahsedenlerine tek bir noktadan erişilebiliyor. BlackBerry Hub’ın tasarımında Google’ın Android’deki temel tasarım dili Material Design’a bağlı kalındığı için servis, Android kullanıcılarına oldukça aşina gelecektir.

İLGİLİ HABERLER