Teknoloji

BlackBerry Nesnelerin İnterneti’ni korumaya almak istiyor

BlackBerry-Q5-inceleme-00017

BlackBerry’nin mevcut durumu hakkında görüşler muhtelif olsa da, bir zamanlar Kanadalı şirketin güvenlik sisteminin gelişmişliği nedeniyle kurumsal kullanıcıların gözdesi olduğu gerçeği değişmiyor. Kanadalı şirket zamanında akıllı telefonlarında sunduğu gelişmiş güvenlik hizmetlerini şimdi de ”Nesnelerin İnterneti” konsepti çerçevesinde hazırlanan cihazlara taşımaya hazırlanıyor.

BlackBerry’nin bu amaç doğrultusunda iştiraklerinden Certicom’un eliptik-kavisli kriptografisi üzerine inşa edilen bir şifreleme sertifikası üstünde çalıştığı belirtildi. Reuters’in haberine göre, bu sistem sayesinde bağlı otomobil sistemlerinden akıllı ölçüm cihazlarına kadar pek çok şeyin güvenliğini sağlamak mümkün olacak.

BlackBerry’nin sisteminin 104 milyon hanede enerji yönetim aletleri ve akıllı ölçüm cihazlarında kullanılması için Birleşik Krallık merkezli bir şirketle anlaşmaya vardığı da gelen haberler arasında yer alıyor. BlackBerry’nin daha gelişmiş bilgisayar veri güvenliği sağlamak adına da araştırma ve geliştirme faaliyetlerini sürdürdüğü belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER