Teknoloji

BlackBerry Nesnelerin İnterneti’ni korumaya almak istiyor

BlackBerry Nesnelerin İnterneti’ni korumaya almak istiyor
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

BlackBerry-Q5-inceleme-00017

BlackBerry’nin mevcut durumu hakkında görüşler muhtelif olsa da, bir zamanlar Kanadalı şirketin güvenlik sisteminin gelişmişliği nedeniyle kurumsal kullanıcıların gözdesi olduğu gerçeği değişmiyor. Kanadalı şirket zamanında akıllı telefonlarında sunduğu gelişmiş güvenlik hizmetlerini şimdi de ”Nesnelerin İnterneti” konsepti çerçevesinde hazırlanan cihazlara taşımaya hazırlanıyor.

BlackBerry’nin bu amaç doğrultusunda iştiraklerinden Certicom’un eliptik-kavisli kriptografisi üzerine inşa edilen bir şifreleme sertifikası üstünde çalıştığı belirtildi. Reuters’in haberine göre, bu sistem sayesinde bağlı otomobil sistemlerinden akıllı ölçüm cihazlarına kadar pek çok şeyin güvenliğini sağlamak mümkün olacak.

BlackBerry’nin sisteminin 104 milyon hanede enerji yönetim aletleri ve akıllı ölçüm cihazlarında kullanılması için Birleşik Krallık merkezli bir şirketle anlaşmaya vardığı da gelen haberler arasında yer alıyor. BlackBerry’nin daha gelişmiş bilgisayar veri güvenliği sağlamak adına da araştırma ve geliştirme faaliyetlerini sürdürdüğü belirtiliyor.

Bu fırsatlar ilginizi çekebilir

Samsung Galaxy S25 Ultra 512 GB - %0 Faizli 3 Taksit Fırsatı
Xiaomi 17T Serisi Lansmana Özel Fırsatlarla Burada!
Lenovo Idea Tab Plus 8gb 256GB 12.1\" 2.5k 600NITS Tablet+Kalem+Kılıf ZAG70130TR
HONOR Pad X9A 8gb 256GB Wi-Fi 11.5 Inç IPS Uzay Gri Tablet -Uzay Grisi
Huawei Yeni (2025) Matepad 12X 12.0\" Papermatte Edition 12GB 256GB Yeşil + Klavye
Xiaomi Smart Band 10 Ceramic Edition Pearl White Akıllı Bileklik

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.