Teknoloji

BlackBerry’nin kızaklı Android telefonunun Priv olacağı doğrulandı

blackberry-priv-android-250915

BlackBerry, aylardır kızaklı klavyeli Android telefonuyla ilgili ipuçları veriyor. Geçtiğimiz mart ayında bu telefonun yıl sonuna kadar çıkacağı belirtilmişti.

BlackBerry CEO’su John Chen şirketin ikinci çeyrek finans sonuçlarını açıklarken yakında beklenen Android telefonunun adının BlackBerry Priv olduğunu doğruladı ve bu cihazın yıl sonunda çıkacağını yeniledi.

Chen BlackBerry Priv Android cihazının BlackBerry’nin mirasını ve müşterilerinin gizliliğini korumak olarak belirlenmiş temel misyonunu temsil edecek şekilde adlandırıldığını kaydetti. Priv’in BlackBerry güvenliği ve üretkenliğinin en iyi yanlarını Android platformunda var olan geniş mobil uygulama ekosistemiyle birleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Chen, Priv’in BlackBerry’ye mali yılın geri kalan çeyrek dilimlerinde yeterli büyümeyi sağlaması için gerekli katkıyı sağlayacak BlackBerry cihazlarından biri olduğunu söyledi. BlackBerry bu telefonu amiral gemisi kızakIı telefon olarak tanımlıyor, ancak gelecek yılın mart ayında 10.3.3 sürümüne güncellenecek BlackBerry 10 işletim sistemini sonlandırmadığının altını çizdi.

Gelecek haftalarda Priv ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak mümkün olacak. Bu yeni Android telefonu bu takvim yılının sonuna kadar piyasaya çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER