Teknoloji

BlackBerry Hamburg ve Rome prototiplerinin esrarı çözüldü

blackberry hamburg rome taslakAkıllı telefon pazarında resmi olmayan kaynakların ortaya çıkardığı sızıntılarla uğraşmak çeşitli riskler barındırıyor. Bu sızıntılar bazen takip edenleri çıkmaz sokaklara sürükleyebiliyor. Kimi zaman da asıl olayı daha iyi gizlemek için atılmış yemlere dönüşebiliyor. Ancak gerçek ve resmi bilginin olmadığı bir ortamda bu sızıntıları yakından takip etmek büyük önem taşıyor. BlackBerry’nin Android işletim sistemli iki yeni cihazına ait olduğu iddia edilen taslak sızıntıları, bu takibin kimi zaman biraz daha üst seviyelere çıkabildiğini gösteriyor. BlackBerry Central sitesinden Dylan Habkirk, internete sızan son görüntülerin gerçek görüntüler olmadığını ve bunların gördüğü hakiki prototiplerden hareketle hazırladığı taslaklar olduğunu açıkladı.

Habkirk, söz konusu taslakların BBM kanalında erişilebilir vaziyette olduğunu belirtmeyi de ihmal etmedi. Habkirk’in BBM kanalından alınan taslaklar üzerine logo eklenerek sızıntı gibi gösterilseler de, Habkirk taslakların “sızıntı” olmadığını vurguladı.

Ön yüzeyinin tamamı ekranla kaplı BlackBerry Hamburg modelinin prototipini de görmediğini itiraf eden Habkirk, taslağının şirket içindeki cihaz çizimleri üstüne kurulu olduğunu belirtti. Oluşturulan taslak, BlackBerry Z30’a bir hayli benziyor. Habkirk, bunun dışında bir detay sağlama konusunda pek yeterli olamıyor.

Habkirk’in heybesinde bulunan Android işletim sistemli tek BlackBerry telefonu Hamburg değil. Rome adını taşıyan başka bir prototip de, internette dolaşan taslaklar arasında yer alıyor. Rome’da, şirketin Android işletim sistemli ilk telefonu Priv gibi, QWERTY klavye barındırıyor. Ancak Priv’den farklı olarak, Rome’un klavyesinin kızaklı değil, sabit olduğu görülüyor. Rome için oluşturulan taslakta hem ekranın hem de klavyenin kavisli olması dikkat çekiyor. Boşluk tuşunun altına yerleştirilen parmak izi tarayıcısı da ayrıca göze çarpıyor. Ortalıkta dolaşan taslakların gerçek olup olmadığını görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER