Teknoloji

BlackBerry Evolve ve Evolve X Android telefonlarını Hindistan’da tanıttı

blackberry evolve blackberry evolve x

blackberry evolve blackberry evolve x

BlackBerry ve onun Hindistanlı üretim ortağı Optiemus, içinde BlackBerry Evolve ve BlackBerry Evolve X modellerini barındıran yeni akıllı telefon serisini duyurdu. Bu iki telefon uzun ekranlar, çift kamera, 4000 mAh kapasiteli pil ve Android Oreo gibi özelliklerle geliyor.

BlackBerry Key2 gibi, Evolve X de sekiz çekirdekli Snapdragon 660 işlemci barındırıyor. 2.2 GHz çalışma frekansındaki bu işlemci Adreno 512 GPU içeriyor. 6 GB RAM’li cihazda 64 GB dahili hafıza mevcut. microSD kart yuvası sayesinde kapasitesi 256 GB’ye varan kartlar takılabiliyor.

Evolve X’te 5.99 inç, Full HD+ çözünürlüklü ve 18:9  oranlı IPS LCD ekran bulunuyor. Bu da BlackBerry’nin, en azından Hindistan’da çıkan, yeniden canlandığından bu yana QWERTY klavyesi taşımayan akıllı telefonu oluyor. Ekranın altında parmak izi okuyucusu olmadığı için bu birim arka tarafa taşınıyor.

Ayrıca arka tarafta 12 megapiksel ve 13 megapiksel çözünürlüklü sensör var. Bunlara çift renkli LED flaş eşlik ediyor. Aynı zamanda önde de 16 megapiksel çözünürlüklü ve flaşlı ikinci bir kamera var. Bu da selfie fotoğraflara ve video görüşmelere hizmet ediyor.

Evolve X’in pili USB-C portu üzerinden şarj ediliyor. Bu pil Quick Charge 3.0 ve USB Güç İletimi gibi standartları da destekliyor. Yani hızlı şarj desteği bulunuyor, aynı zamanda USB-C portu üzerinden başka cihazları da şarj edebiliyor. Kablosuz şarj desteği de mevcut.

Telefonda Android 8.1 Oreo yüklü olarak geliyor. Bunun üstünde şirketin güvenlik platformu DTEK de bulunuyor.

Sadece siyah renk seçeneğiyle sunulacak olan bu telefon Hindistan’da 2550 TL civarına karşılık gelen bir fiyattan satışa sunulacak. BlackBerry Evolve X ağustos ayı sonlarında Amazon Hindistan’da satışa sunulacak

İkilinin daha uygun fiyatlı modeli olan BlackBerry Evolve’da ise kablosuz şarj ve 6 GB RAM bulunmuyor. Aynı zamanda Snapdragon 450 gibi daha mütevazı bir işlemci yer alıyor. Ancak 14nm gibi verimli bir mimariyi temel alan bu platform pil tüketimi bakımından iyi sonuçlar verecektir. 1.8 GHz sekiz çekirdekli işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. 64 GB dahili depolama alanının yanı sıra microSD kart yuvası sayesinde depolama alanı daha da genişletilebiliyor.

Evolve’da da iki kamera var, bunların her ikisi de 13 megapiksel çözünürlüklü Samsung 3L8 sensörler. İlginçtir ki BlackBerry, Evolve’un kamerasının HDR desteği barındırdığını söylerken, Evolve X’in kamerası için aynı şeyi söylemiyor. Bu da daha makul fiyatlı cihaz için daha iyi bir kamera kurulumunun olduğu anlamına geliyor. Ön tarafta ise 16 megapiksel çözünürlüklü ve LED flaşlı selfie kamerası bulunuyor.

Tıpkı kablosuz şarj gibi, hızlı şarj da BlackBerry Evolve’da yer almıyor. Yine siyah renk seçeneğiyle sunulan bu telefonun fiyat etiketinde yaklaşık 1830 TL’ye denk gelen bir tutar yazıyor. Bu telefon ise Eylül 2018’den itibaren Amazon üzerinden Hindistan’da satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER