Manşetler

BlackBerry 2016’da sadece Android telefonları çıkaracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry Android telefonu

BlackBerry, en azından bu yıl çıkaracağı bütün cihazlarında Android işletim sistemini tercih edeceğini, kendi geliştirdiği BB10’u bir kenara bırakacağını açıkladı.

CES kapsamında Las Vegas’ta bir röportaj veren BlackBerry CEO’su John Chen, şirketin 2016’da iki yeni cihaz çıkaracağını ve ikisinin de BlackBerry Android telefonu olacağını kaydetti.

Söz konusu cihazlarda BlackBerry’nin bir simgesi hâline gelen fiziksel klavye büyük ihtimalle kalacak. Böylelikle Samsung, HTC, Huawei, LG ve diğerlerinin bulunduğu pazarda BlackBerry ürünleri için bir farklılık yaratılmaya devam edilecek.

Chen, BlackBerry Priv‘in gördüğü ilgiyle ilgili olarak, şimdiye kadar işlerin iyi gittiğini, ancak ihtiyatlı iyimserlik içinde olduğunu kaydetti.

Chen, Priv’in yavaş şekilde başladığını, ancak 31 ülkeye yayılacağını ve fiyatın da zamanla düşeceğini dile getirdi. BlackBerry’nin 2016’yı kader yılı olarak gördüğü bir ortamda bu strateji pek mantıksız görünmüyor.

BlackBerry, BlackBerry Classic’i BB10 işletim sistemiyle sunmaya devam edecek, ancak yeni telefonlar BB10’u almayacak. Ancak BlackBerry henüz BB10 defterini tamamen kapatmadı, yani eğer hâlâ BB10 fanı varsa, onlar için bu umut henüz bitmedi demektir.

İLGİLİ HABERLER