Teknoloji

BlackBerry 70 bin yeni uygulamadan bazılarını gösterdi

BlackBerry 10’un tanıtımında yeni işletim sistemine dair pek çok özellikle birlikte uygulama ekosistemine ilişkin bilgiler de verildi. Facebook ve Twitter’ın yer alacağı daha önceden bilinen bu platformda 70 bin yeni uygulamanın yer alacağı belirtildi. Aralarında son derece popüler uygulamaların da bulunduğu bu uzun liste için BlackBerry ”bir platformun başlangıçta sunduğu en geniş katalog” ifadesini kullandı.

blackberry-world-uygulamalar-300113

BlackBerry’nin sunum esnasında ön plana çıkardığı uygulamalar arasında Skype ve Where’s My Water dikkat çekerken, Kindle da duyurulan uygulamalar arasında yer aldı. BlackBerry 10’un Reminder adını taşıyan notlar ve görevler uygulamasında Evernote entegrasyonunun olduğu görülürken; Twitter, LinkedIn, Foursquare de ilk günden hazır olan uygulamalar arasında. Doğrudan işletim sistemine entegre olan sosyal ağlardan Facebook ve Twitter’ın BlackBerry 10 uygulamalarının altında BlackBerry ve üçüncü taraf geliştiricilerin imzasının olduğunu belirtmek gerek. İşletim sistemine entegre olan bir diğer sosyal ağ ise LinkedIn.

BlackBerry Messenger’ın büyük rakiplerinden biri olan WhatsApp da BlackBerry 10’un ekosisteminde yer alıyor. Bulut depolama seçeneklerine bakıldığındaysa BlackBerry 10’da hem Dropbox hem de Box desteğinin mevcut olduğu görülüyor. Mobil uygulama ekosisteminin en önemli parçalarından biri olan oyunlar konusunda da BlackBerry 10 iddialı bir başlangıcın peşinde. Aralarında Angry Birds ve Angry Birds Star Wars’un da olduğu dört Rovio oyununun dahil olduğu işletim sisteminde Fruit Ninja, Plants vs. Zombies gibi popüler oyunlar da bulunuyor. Önde gelen oyun geliştiricilerinden EA 15, Gameloft ise 10 oyunla BlackBerry 10 yolculuğuna başlıyor.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER