Teknoloji

BlackBerry 10.2 bu hafta itibarıyla dağıtıma çıkıyor

BlackBerry 10.2 OS bu hafta itibarıyla tüm BlackBerry 10 akıllı telefonlarına gönderilmeye başlandı. BlackBerry Z30’da yüklü olarak gelen bu yeni sürüm diğer BlackBerry 10 telefonları olan Z10, Q10 ve Q5’e yeni özellikler getiriyor.

blackberry-z30-180913Yeni BlackBerry Priority Hub sizin için hangi mesajlaşmaların önemli olduğunu öğreniyor ve bunları otomatik olarak gelen kutusunun en tepesine çıkarıyor. BBM video ve sesli görüşmeler doğal ses desteği kazanıyor, böylelikle sesler daha gerçekçi ve doğal hâle geliyor.

BBM ve SMS mesajları, aynı zamanda e-posta iletileri için hızlı önizleme imkanı sunuluyor, telefon arayüzünün herhangi bir noktasında veya bir uygulamada olun, bu imkandan yararlanabilir, gelen mesajlara hızlı şekilde gözatabilirsiniz. Z10 ve Z30’daki BlackBerry klavye de iyileştirildi. Telefon sosyal ağlar ve BBM’de en çok içerik paylaştığınız kişi veya hesapları öğreniyor ve bunlarla paylaşım sürecini daha da kısaltıyor.

Yukarıda saydıklarımız dışında BlackBerry, 10.2 ile birlikte daha birçok değişiklik sunuyor.

Güncelleme bu haftadan itibaren Avrupa, Afrika, Asya Pasifik, Kanada ve Orta Doğu bölgesindeki BlackBerry 10 telefonlarına gelecek. Bu demek oluyor ki, Türkiye’deki BlackBerry 10 kullanıcıları da kısa süre içinde 10.2 sürümüne kavuşacak.

İlgili >> BlackBerry Blogları

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER