Teknoloji

BlackBerry 10.2.1 güncellemesi resim şifreleri, FM radyo ve daha birçok yenilikle geldi

BlackBerry’den mobil işletim sistemi BlackBerry 10’a yeni bir güncelleme geldi. BlackBerry 10.2.1 adını taşıyan bu güncelleme Hub içinde mesaj ve bildirimleri filtrelemek için kıstırma hareketini kullanarak özelleştirme yapabilme, gelen çağrıları cevaplamak veya yoksaymak için daha da basitleştirilmiş bir sistem, SMS ve e-posta grupları oluşturma seçeneği gibi yenilikleri getiriyor.

BlackBerry-q10-inceleme-00025

Ayrıca BlackBerry 10.2.1 ile birlikte kilit ekranı üzerinde görünen mesajları tek bir dokunuşla açma ve hızlı kilit açma işlemi için resim şeklinde şifre belirleme gibi kilit ekranı geliştirmeleri geliyor. Telefonun kilidini açmak için rastgele sayılardan oluşan bir ızgarayı sürüklemeniz, bu şekilde daha önce seçtiğiniz numaranın daha önce belirlediğiniz resimle örtüşmesi gerekiyor.

Hızlı ayarlar menüsüne de özelleştirme seçenekleri eklendi. Ayrıca BlackBerry cihazının internet bağlantısı yokken kaydedilen web sitelerini görüntüleme fırsatı sunan çevrim dışı okuma modu da yenilikler arasında yer alıyor. Öte yandan kişi rehberi için eşzamanlama kaynağı seçme imkanı da sunuluyor. Böylelikle adres defterinizi en güncel hâliyle tutma fırsatını elde edebilirsiniz.

Bu işletim sistemi güncellemesinden sonra gelecekteki güncellemeleri otomatik olarak indirme imkanına da kavuşacaksınız. Ayrıca kurumsal kullanıcıların hoşuna gidecek yeni güvenlik özellikleri de BlackBerry 10.2.1 paketinde yer alıyor. Bu arada BlackBerry Z30, Q10 ve Q5 sahipleri dahili FM radyoyu da güncellemeden sonra kullanmaya başlayabilecek.

BlackBerry 10.2.1 güncellemesi dün itibarıyla mevcut BlackBerry 10 telefon kullanıcılarına sunulmaya başlandı.

İLGİLİ HABERLER