Teknoloji

BitTorrent 40 çalışanıyla yollarını ayırdı

Bittorrent-Logo-250415

Faaliyet alanını torrent servisinin ötesine taşıma konusunda son dönemde ciddi çalışmalar yapan BitTorrent, ABD’deki çalışan sayısında ciddi ölçüde kesintiye gitti. Buzzfeed’in çeşitli kaynaklara dayandırdığı haberine göre, şirket geçtiğimiz perşembe günü 150 çalışanının 40’ıyla yollarını ayırdı.

BitTorrent son iki yıldır kâra geçme konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Piyasada bilinen bir isme sahip olmasına ve önemli müzik figürleriyle kâr paylaşım ortaklığına gitmesine rağmen, ana akımın gözündeki ”korsan medya” etiketini üstünden silmeyi başaramamıştı.

BitTorrent’in son dönemde yayınladığı P2P uygulamaları da şirkete arzuladığı ivmeyi kazandırma konusunda yeterli olmamıştı. Şirketin P2P tabanlı mesajlaşma uygulaması Bleep kısa sürede gözden düşerken, BitTorrent son zamanlarda ilgisini P2P tabanlı bulut servisi Sync’e kaydırmışa benziyor.

BitTorrent tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada gerçekleştirilen periyodik değerlendirme kapsamında kaynaklarda yeniden düzenlemeye gidildiği ve bu doğrultuda bazı çalışanlarla yolların ayrıldığı belirtildi. Şirketin açıklamasında operasyonların sağlıklı ve kârlı biçimde büyümeye devam ettiğinin altı çizildi.

İLGİLİ HABERLER