Teknoloji

Bitcoin Windows uygulamalarının satın alımında kullanılamayacak

bitcoin windows

Görünen o ki, Microsoft’un Bitcoin ile yapılan ödemeleri kabul etme deneyinde sona gelindi. Sıkça Sorulan Sorular sayfasını sessiz sedasız güncelleyen şirket, Windows 10 yüklü cihazlarda Microsoft Mağaza üzerinden yapılan alışverişlerinde sanal para birimiyle yapılan ödemelerin kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Kullanıcılar mevcut bakiyelerini uygulama satın almak için harcayabilecek, ancak daha fazla Bitcoin satın almak veya mevcut Bitcoin’leri iade etmek mümkün olmayacak. Bundan böyle Windows Mağaza’da uygulama satın alabilmek için geleneksel para birimlerini kullanmak gerekecek.

Microsoft, Bitcoin’i artık kabul etmeyecek olmasının nedenleri konusunda açıklamada bulunmazken, söz konusu değişikliğin kimleri etkileyip etkilemeyeceği konusunda da fazla bilgi vermedi. Şirketin kararının altında gerçekleştirdiği yatırıma somut bir karşılık alamamasının etkili olabileceği belirtiliyor.

Meşruluğu artsa bile niş bir ödeme yöntemi olmaktan kurtulamayan Bitcoin, uzun süredir arkasında inançlı biçimde duranların bile desteğini kaybediyor. Bitcoin Windows uygulamalarının alımında bir ödeme yöntemi olma imtiyazını da kaybederek yaygınlaşma konusunda şansını biraz daha azalttı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER