Teknoloji

Bitcoin olumlu haberlerle 10 bin dolar seviyesini geçti

bitcoin nedir

bitcoin nedirBitcoin için şubat ayı oldukça kötü başlamış ve kripto para biriminin değeri 6 bin dolar seviyesine kadar gerilemişti. Ancak olumlu haberlerle birlikte tüm sanal paraların değerinde kaydedilen artıştan Bitcoin de nasibini aldı.

Dijital para birimi, 24 saat gibi bir süre içinde yüzde 9 oranında değer kazanarak 10 bin doların üstüne çıkmayı başardı. Sanal para, yazının yazıldığı dakikalar itibarıyla 10 bin 100 dolar seviyesinden işlem görüyor. Litecoin, IOTA ve Ripple de değerlenen dijital paralar olarak göze çarpıyor.

Dijital para birimlerini yeniden ayağa kaldıran haberlerin ilki Güney Kore’den geldi. Ocak ortasında ve şubat ayının başında yaşanan düşüşte de Güney Kore’nin kripto paraları yasaklayacağı iddiası önemli rol oynamıştı. Güney Kore hükümeti adına Hong Nam-ki tarafından yapılan açıklamada ülkede kripto para ticaretinin yasaklanması gibi bir planın olmadığı belirtildi. Hong, sanal paraların ticaretini daha şeffaf hâle getirmeyi istediklerinin altını çizdi.

Ripple cephesinden gelen haberler de tüm sanal para birimlerine bir doping etkisi yapmış gibi görünüyor. Ripple hem Suudi Arabistan Merkez Bankası hem de Western Union ile Ripple ile yapılacak ödemelerin desteklenmesi için anlaşmaya vardı.

Nvidia CEO’su Jensen Huang: Bitcoin ve diğer sanal paralar kısa zamanda gözden düşmeyecek

Sanal para madenciliği Nvidia gibi ekran kartı satan şirketlere de ekstra para kazandırıyor. Nvidia CEO’su Jensen Huang, hem Bitcoin hem de diğer para birimlerinin toparlandığına dikkat çekerek sanal paraların daha uzun süre gözden düşmeyeceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER