Teknoloji

Nexus 4 ve birinci nesil Nexus 7’ye Android L yüklenebiliyor

android-l-080714

Google I/O 2014 konferansında Android’in yenilenmiş bir görünüm ve yeni bir takım özellikler getirecek olan son sürümü Android L’yi görücüye çıkarmıştı. Ancak şirketin ilk etapta sadece Nexus 5 ve ikinci nesil Nexus 7 için Android L sürümleri yayınlaması, resmi Android L ROM’u bekleyen Nexus 4 ve birinci nesil Nexus 7 sahiplerini endişelendirmişti.

Google eski Nexus cihazları için resmi Android L Yazılımcı Ön İzlemesini halen yayınlamadı, ancak yazılımcılar bu soruna çare bulmakta vakit kaybetmedi. Mevcut Android L Yazılım Geliştirme Araçseti ve Android L kaynak kodundan faydalanan yazılımcılar, işletim sisteminin Nexus 4 ve birinci nesil Nexus 7’ye yüklenmesini mümkün hâle getirdi.

Ancak bu cihazlar için hazırlanan sürümlerde kullanıcıları pek çok açığın beklediğini unutmamak gerekiyor. Hem bu sürümlerin resmen Google tarafından hazırlanmamış olması, hem de Android L’in genel olarak gelişim aşamasında bir işletim sistemi olması sorunları beraberinde getiriyor. Aşağıda yer alan video aracılığıyla Nexus 4’e Android L’in nasıl yüklendiğini görebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER